Joi, 25 mai 2023, Hospices of Hope Moldova va găzdui Dineul de Caritate „Gala Speranței” în Centrul de zi nou deschis „Centrul Speranței Chișinău". Deschiderea Centrului de zi din Chișinău este un eveniment mult așteptat, posibil grație eforturilor, dedicării și a implicării partenerilor, sponsorilor și a oamenilor simpli cu inimă bună și credință.

Alături de Ambasadorul Marii Britanii la Chișinău, E.S. Steven Fisher, și Domnul Graham Perolls, Fondatorul Hospices of Hope din Marea Britanie, vom sărbători realizările noastre, primăvara și să redăm speranța pentru o viață mai bună pacienţilor şi familiilor acestora.

Dineul de Caritate „Gala Speranței” este, de asemenea, un eveniment de colectare a fondurilor, toate donațiile mergând direct pentru a acoperi nevoile pacienților aflați în îngrijire paliativă și serviciile gratuite oferite de Centrul de zi "Centrul Speranței Chișinău".

Hospice Bike Tour este un eveniment anual, dedicat iubitorilor de ciclism care doresc să îmbine sportul cu o cauză nobilă. Fiecare dintre participanți, pe lângă provocarea de a parcurge peste 750 km în 5 zile, este provocat să colecteze și 500 EUR pentru bolnavii incurabili din diferite regiuni ale Republicii Moldova. Scopul principal al evenimentului este de a colecta fonduri pentru a susține dezvoltarea serviciilor gratuite de îngrijire paliativă. 

Cea de a VIII-a ediție a Hospice Bike Tour, va avea loc în perioada 27 iunie – 01 iulie 2023 și vom cicla spre Hospice Casa Sperantei: Adunatii-Copaceni, București.

Durată: 5 (cinci zile) | Total 757.78 km | Chișinău (MD) – București, HOSPICE Casa Sperantei: Adunatii-Copaceni (RO)*

Perioada:  27 iunie – 1 iulie 2023. Cursa va avea loc de marți până sâmbăta, duminică întoarcerea organizată cu transport de la București spre Chinișinău.

Luni 3 aprilie a.c., Hospices of Hope Moldova a semnat un contract de grant implementat cu susținerea financiară a Agenției pentru Dezvoltare a Austriei (ADA), prin Programul de Granturi Mici ADA.

Grantul este destinat pentru dezvoltarea și implementarea unui program de training pentru  membrii familiilor persoanelor aflați în îngrijire paliativă la domiciliu, care va contribui în perspectivă la angajarea incluzivă și capacitarea cu cunoștințele necesare în domeniul prestării serviciilor de îngrijire paliativă. Ulterior acestui training membrii familiei pacienților paliativi vor putea obține calificarea necesară pentru recalificare în calitate de asistenți personali cu posibilitatea de anagajare și capacitare economică.

Un aspect important este dedicat  dobândirii cunoștințelor și abilităților cu privire la necesitățile de îngrijire a unei persoane bolnave în fază terminală, inclusiv creșterea rezilienței psiho – emoționale și a istovirii fizice cauzate de sinfromul aredrii profesionale.

Prin activitățile implementate se urmărește îmbunătățirea calității vieții atat a pacienților cat și a membrilor familiilor. Atunci când o rudă apropiată este bolnavă în fază terminală și se confruntă cu lipsa de servicii de îngrijire disponibile sau financiar accesibile, membrii familiei sunt adesea forțați să-și lase locurile de muncă.

Vineri, 31 Martie 2023 Ambasada Ucrainei în Republica Moldova și Hospices of Hope Moldova, în parteneriat cu International Women Club Moldova și cu susținerea Muzeului Național de Istorie au organizat un eveniment de caritate sub genericul “Maker Art not War”.

Evenimentul a adunat prieteni și susținători ai Ucrainei, oficiali, reprezentanți ai Parlamentului și Guvernului, ambasadori și oameni de afaceri, care nu sunt indiferenți față de tragedia trăită de poporul ucrainean.

Scopul evenimentului constă în colectarea de fonduri pentru a susține poporul Ucrainean și Centrul Speranței Chișinău al Hospices of Hope Moldova, ce se va deschide în luna mai a.c, care va oferi servicii gratuite de îngrijire paliativă în municipiul Chișinău, și va fi deschis inclusiv pentru refugiații din Ucraina. Centrul Speranței al Hospices of Hope va oferi nu doar servicii de asistență paliativă, dar și și ajutor psiho-emoțional refugiaților ce fug de război.

Evenimentul a inclus o licitație de artă unde au fost expuse tablouri ai pictorilor ucraineni refugiați în Republica Moldova, un concert de muzică clasică cu participarea renumitului saxophonist Igor Znatokov, supranumit Saxofonul de aur din Odesa, prim dirijor la Teatrul ucrainean muzical-dramatic din Odesa "Vasili Vasilico".