24 septembrie 2023 va rămâne o dată memorabilă în calendarul nostru. Circa 100 de membri ai Echipei #HopeInMotion2023 au participat la Chișinau Big Hearts Marathon, angajându-se într-o cursă pentru a susține dezvoltarea serviciilor paliative din Republica Moldova. Pentru Hospices of Hope Moldova, acest eveniment a devenit o tradiție anuală, un moment în care oamenii aleg să alerge cu inima deschisă pentru această cauză nobilă.

În acest an, echipa #HopeInMotion2023 a adunat aproximativ 100 de participanți cu suflete mari, toți cu un singur scop - de a susține adulți și copii care au nevoie de servicii de îngrijire paliativă. Aceste servicii cuprind asistența medicului, psihologului, kinetoterapeutului, asistentului medical și asistent social, oferindu-le celor aflați în suferință îngrijire, empatie și sprijin pentru a-și păstra demnitatea în fața provocărilor cauzate de diagnozele nefericite.

Pe data de 29 august și 6 septembrie a.c. Hospices of Hope Moldova cu susținerea Agenției Austriece pentru Dezvoltare (ADA), a organizat o sesiune de instruiri pentru membrii familiilor beneficiarilor de servicii îngrijire paliativă din cadrul Centrului Speranței Chișinău și Centrului de zi Aripile Speranței, Orhei.

În calitate de furnizori ai serviciilor de îngrijiri paliative la domiciliu precum și în cadrul Centrelor de zi, organizația Hospices of Hope Moldova se bazează la fel de mult și pe membrii familiei în calitate îngrijitori principali ai pacienților paliativi. Astfel, o parte importantă din activitatea organizației noastre constă și în educarea membrilor de familie ai bolnavilor în sensul oferirii grijii calitative pentru apropiații lor. Acest aspect este unul important, cu atât mai mult că în Republica Moldova este o lipsă acută de asistenți persoanli instruiți în domeniul îngrijirlor paliative.

Joi, 25 mai 2023, Hospices of Hope Moldova va găzdui Dineul de Caritate „Gala Speranței” în Centrul de zi nou deschis „Centrul Speranței Chișinău". Deschiderea Centrului de zi din Chișinău este un eveniment mult așteptat, posibil grație eforturilor, dedicării și a implicării partenerilor, sponsorilor și a oamenilor simpli cu inimă bună și credință.

Alături de Ambasadorul Marii Britanii la Chișinău, E.S. Steven Fisher, și Domnul Graham Perolls, Fondatorul Hospices of Hope din Marea Britanie, vom sărbători realizările noastre, primăvara și să redăm speranța pentru o viață mai bună pacienţilor şi familiilor acestora.

Dineul de Caritate „Gala Speranței” este, de asemenea, un eveniment de colectare a fondurilor, toate donațiile mergând direct pentru a acoperi nevoile pacienților aflați în îngrijire paliativă și serviciile gratuite oferite de Centrul de zi "Centrul Speranței Chișinău".

Hospice Bike Tour este un eveniment anual, dedicat iubitorilor de ciclism care doresc să îmbine sportul cu o cauză nobilă. Fiecare dintre participanți, pe lângă provocarea de a parcurge peste 750 km în 5 zile, este provocat să colecteze și 500 EUR pentru bolnavii incurabili din diferite regiuni ale Republicii Moldova. Scopul principal al evenimentului este de a colecta fonduri pentru a susține dezvoltarea serviciilor gratuite de îngrijire paliativă. 

Cea de a VIII-a ediție a Hospice Bike Tour, va avea loc în perioada 27 iunie – 01 iulie 2023 și vom cicla spre Hospice Casa Sperantei: Adunatii-Copaceni, București.

Durată: 5 (cinci zile) | Total 757.78 km | Chișinău (MD) – București, HOSPICE Casa Sperantei: Adunatii-Copaceni (RO)*

Perioada:  27 iunie – 1 iulie 2023. Cursa va avea loc de marți până sâmbăta, duminică întoarcerea organizată cu transport de la București spre Chinișinău.