În perioada 23 – 26 iunie 2022, circa 30 de bicicliști din 8 țări au parcurs 540 km din Chișinău spre mare în Romania, fiind pe biciclete, cu scopul comun de a colecta fonduri pentru devoltarea și consolidarea serviciilor de îngrijire paliativă din Republica Moldova, în special pentru dezvoltarea Centrului de zi și de îngrijire paliativă la domiciliu ”Aripile Speranței” din orașul Orhei care necesită echipamente pentru lărgirea spectrului de servicii oferite copiilor și adulților care sunt diagnosticați cu boli grave și se află în condiții limitatoare de viață.

Programul biciliștilor din această perioadă a fost înregistrat:

Ziua 1: Chișinău – Huși, 95 km

Ziua 2: Huși – Galați, 168 km

Ziua 3: Galați – Delta Dunării, 133 km

Ziua 4: Delta Dunării – Vama Veche, 145 km

Fiecare dintre bicilist/biciclistă și-a propus să colecteze fonduri pentru cauza Hospices of Hope Moldova atingând un target de cel puțin 500 euro per persoană, unii dintre care au fost sponsorizați de o companie privată. Perepețiile nu au lipsit, chiar din prima zi a decăzut o biciclistă care s-a accidentat și a fost nevoită să meargă acasă după o ruptură de claviculă, un alt biciclist venit din SUA pentru acest turneu i-a fost reținută bicicletă pentru 2 zile și a ajuns în turneu mai târziu decât și-ar fi dorit. Ziua 3 a fost remarcată prin salvarea animalelor – o broască țestoasă a fost salvată de pe șosea iar mai spre sfârșitul zilei un motănaș din câmp a fost dus la o pensiune și i-a fost găsita gazda din Jurilovca, județul Tulcea.

Colectarea de fonduri continuă până la data de 30 iunie 2022 iar la data de 1 iulie 2022 vor fi anunțate datele finale pentru încheierea proiectului.

Pe tot parcursul traseului #HospiceBikeTour #spremare echipa și participanții/participantele au fost securizate și protejate de INSP Republica Moldova, Serviciul Vamal Leușeni RM, Serviciul Vamal Albița Romania, Poliția rutieră Vaslui, ISU Vaslui (SMURD), Poliția rutieră Tulcea, ISU Tulcea (SMURD), Poliția rutieră Constanța, ISU Constanța (SMURD).

Bicicliști: Daniel Sărdan (Romania), Anthony Mauger (Romania), Dumitru Guzun (Moldova), Edgar Sapunji (Moldova), Dumitru Margineanu (Moldova), Alexandru Danilov (Moldova), Laurent Rouget (Franța), Glenn Ford (SUA), Nicolae Grițco (Moldova), Thomas Ghislain (Belgia), Victor Niculin (Moldova), Aliona Rotaru (Moldova), Ana-Maria Popa (Moldova), Corina Ovcearenco (Moldova), Ion Vasilică (Moldova), Roman Angheni (Moldova), Viorel Chihai (Moldova), Ecaterina Golubova (Moldova), Hugues Gautier (Franța), Rohan Mantri (Mauritius), Viorel Cenușa (Moldova), Andrei Chiforisin (Moldova), Tatiana Butuc (Costa Rica), Mircea Bastovoi (Moldova), Andrei Lutenco (Moldova), Dorian Vetrila (Moldova), Dan Bradeanu (Romania), Dorin Sandu (Moldova), Roman Burmistr (Moldova), Vasile Dîmcenco (Moldova), Nikola Galaton (Moldova).

Video și foto asigurate de partenerul Daikiri studio și fotograf free-lancer voluntar.

Voluntari: Igor Guzun (Greblești, Edineț), Irina Goncearenco (Chișinău), Gesica Sirbu (Chișinău), Ion Sperciuc (Leova).

Mulțumim celor peste 100 donatori în cadrul acestui proiect, bicicliștilor și voluntarilor!

Sponsori generali: OTPbank, SADE Moldova (SADE Moldova & Franzetti)

Parteneri: Ambasada Britanica la Chișinău, Ambasada Ucrainei la Chișinău, Ambasada Lituaniei la Chișinău, No mad Merida, MTB.MD, CBC community business center, Life fitness, Daikiri studio

Sponsori: GRAWE Carat Asigurări, Premier Energy Distribution, Geo Galileo, Code factory, BIOrganic Raw Cafe, Bloch, Albecar, KVG, Glandei & Partners, Coca Cola HBC Moldova

www.hospicesofhope.md

Contact Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau +37368669998