24 septembrie 2023 va rămâne o dată memorabilă în calendarul nostru. Circa 100 de membri ai Echipei #HopeInMotion2023 au participat la Chișinau Big Hearts Marathon, angajându-se într-o cursă pentru a susține dezvoltarea serviciilor paliative din Republica Moldova. Pentru Hospices of Hope Moldova, acest eveniment a devenit o tradiție anuală, un moment în care oamenii aleg să alerge cu inima deschisă pentru această cauză nobilă.

În acest an, echipa #HopeInMotion2023 a adunat aproximativ 100 de participanți cu suflete mari, toți cu un singur scop - de a susține adulți și copii care au nevoie de servicii de îngrijire paliativă. Aceste servicii cuprind asistența medicului, psihologului, kinetoterapeutului, asistentului medical și asistent social, oferindu-le celor aflați în suferință îngrijire, empatie și sprijin pentru a-și păstra demnitatea în fața provocărilor cauzate de diagnozele nefericite.

Fiecare participant a ales una dintre distanțele propuse: 5, 10, 21 sau 42 de kilometri, demonstrând determinarea lor de a ajuta cei care suferă de boli incurabile și au nevoie de sprijin pentru a trăi o viață fără durere.

Până la moment, în cadrul acestui proiect minunat, am reușit să colectăm peste 200.000 MDL, colectarea fondurilor continuă până pe data de 30 septembrie a.c. inclusiv. Fiecare din noi are posibilitatea de a face o faptă bună, de a dona o sumă cât de mică pentru beneficiarii Hospices of Hope Moldova. Un gest mic pentru noi, în fapt este un gest mare pentru cei care au nevoie de ajutorul nostru.

Fondurile strânse prin participarea la acest eveniment vor fi folosite pentru a asigura servicii de îngrijire paliativă la Centrul Speranței din Chișinău, dezvoltat de Hospices of Hope Moldova, care este dedicat persoanelor aflate în stadie terminală a bolii.

”Dragi participanți, sunteți absolut minunați! Vă mulțumim din suflet pentru ceea ce faceți! Datorită vouă, beneficiarii serviciilor de îngrijire paliative vor continua să se bucure de asistență absolut gratuit! Cu asemenea susținători sunt sigură că putem realiza orice scopuri propuse! Vă mulțumim!” afirmă Veronica Dragnev-Sacara, Country Managerul Hospices of Hope Moldova.

Hospice of Hope Moldova dorește să transmită sincere mulțumiri partenerilor, sponsorilor și echipei implicate în acest eveniment. Aportul fiecăruia este de neprețuit. Împreună dăruim speranță!

Partenerii #HopeInMotion2023: Moldtelecom, Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului, Ultra, Fundaţia"GLOBAL NOBEL INTERNAŢIONAL", Grawe Carat, Relaxa Aromatherapy, Gera Moldova, Community Business Center.

Despre Hospice of Hope Moldova

Hospice of Hope Moldova este o organizație non-guvernamentală care oferă îngrijire paliativă gratuită persoanelor cu boli incurabile din Republica Moldova. Misiunea noastră este de a îmbunătăți calitatea vieții pacienților și familiilor acestora prin asigurarea unui sprijin medical, psihologic și social de calitate. Echipa de profesioniști dedicați și voluntarii implicați lucrează în strânsă colaborare pentru a oferi îngrijire și confort celor care se confruntă cu suferința și durerea în stadiile terminale ale bolilor lor.