Astăzi, peste 30 de cicliști, au pornit spre mare mergând cu bicicletele. Startul proiectului Hospice Bike Tour a fost dat în această dimineață din scuarul Mihai Eminescu din capitală.

Cicliștii înregistrați în cursă vor parcurge zilnic între 100 și 167 km pe bicicletă pentru un scop caritabil. La evenimentul de lansare au participat partenerii și sponsorii evenimentului. Ambasadorul Britanic la Chisinau, E.S. Steven Fisher a povestit despre experiența personală din HospiceBikeTour și a urat mult succes cicliștilor in acest turneu: “Am avut o experiența frumoasă în HospiceBikeTour și voi face tot posibilul să o repet anul viitor”, a menționat ambasadorul.

Ambasada Ucrainei, reprezentată la acțiune de Sergey Gumeniuc, Consilier, a mulțumit organizației Hospices of Hope Moldova pentru deschiderea față de poporul ucrainean întrucât o parte din fonduri este dedicată pentru Centrul de zi și de servicii de îngrijire paliativă la domiciliu ”Aripile Speranței” care este deschis și pentru refugiații din Ucraina.

Ambasadorul proiectului, Daniel Sărdan, fondatorul No Mad multisport, Merida CST, una din cele mai vechi și vizibile echipe din ciclismul montan romanesc, organizator de evenimente sportive din Romania, a venit alături în HospiceBikeTour 2022: ”După 3 ani de pauză din nou la Chișinău, din nou în #HospiceBikeTour ca să strângem bani pentru persoanele în stadii terminale din Moldova unde situația e mai dificilă ca în România.Uitasem cât de mult îmi place aici și cât de mult îmi plac acești oameni care se luptă să schimbe lucrurile în bine cu eforturi mari, aici, în Moldova, făcând un tur până in România.”

Sponsor general al evenimentului OTPbank în persoana Președintelui Comitetului executiv și CEO, Bogdan Spuză: ”Pentru mine este o plăcere deosebită să fiu aici, la startul unui eveniment pe cât de frumos pe atât de important pentru societate și pentru cei care au nevoie de ajutor.  De peste 30 de ani echipa OTPbank depune eforturi maxime în domeniul responsabilității sociale, iar parteneriatul cu organizația Hospices of Hope Moldova este un exemplu perfect al faptului că aceste parteneriate au valoare, aduc beneficii și cel mai important – merită continuate.”

Anthony Mauger, membru de board al Hospices of Hope Moldova, ciclist amator și reprezentantul de țară al grupului SADE Moldova (SADE Moldova și Franzetti) este încântat să participe în Hospice Bike Tour în calitate de sponsor general și ciclist:”Hospice Bike Tour este un proiect interesant pentru că este o plăcere de a cicla dar și pentru cauza nobilă pe care o are în spate, și anume – dezvoltarea echipelor de îngrijire paliativă din cadrul rețelei Hospices of Hope Moldova. Dacă există spirit pozitiv între noi atunci cu forțe comune putem colecta fonduri pentru pacienții paliativi”.

În cadrul acestui turneu avem participanți din 8 țări: UK, SUA, Franța, Mauritius, Belgia, Romania, Costa Rica și Moldova.  Mergem #spremare în scopul de a colecta fonduri pentru copiii si adulții care se află în stare avansată a bolii și se află în condiții limitatoare de viață. Este unul dintre cele mai mari proiecte pe care an de an îl dezvoltăm pentru a susține spiritul sănătos de viață și pentru a colecta fonduri.” – Lara Moraru, country manager a Hospices of Hope Moldova.

Hospice Bike Tour este un eveniment sportiv de caritate care se desfășoară anual și este organizat de Hospices of Hope Moldova. Scopul principal al evenimentului este de a colecta fonduri pentru pacienții paliativi care se află la îngrijire în cadrul echipelor din Rețeaua Națioanală de Îngrijiri Paliative ”Hospices of Hope Moldova” din regiunile Soroca, Orhei, Ocnița și Taraclia. În 2022 rețeaua a fost extinsă prin deschiderea unui Centru de zi și de îngrijire paliativă la domiciliu ”Aripile Speranței” în orașul Orhei, deschis inclusiv pentru refugiații din Ucraina.

Sponsori generali:

OTPbank

SADE Moldova (SADE Moldova & Franzetti)

 

Parteneri:

 

Ambasada Britanica la Chișinău

Ambasada Ucrainei la Chișinău

Ambasada Lituaniei la Chișinău

No mad Merida

MTB.MD

CBC community business center

Life fitness

Daikiri studio

 

Sponsori:

GRAWE Carat Asigurări

Premier Energy Distribution

GEO-GALILEO

Code factory

BIOrganic Raw Cafe

Bluch

Albecar

KVG

Glandei & Partners

Bloch

Coca Cola HBC Moldova