Pe data de 5 noiembrie 2022 în Chișinău a avut loc acțiunea caritabilă HAI PE ROLE, unde au participat toți cei pasionați de role, alături de prieteni și familie. Împreună au traversat pe role centrul orașului Chișinău spre viaduc și înapoi spre Piața Marii adunări Naționale, fiind asigurată securitatea de Inspectoratul Național de Patrulare din Republica Moldova. 

La eveniment s-a înregistrat orice doritor care a avut nevoie doar de o pereche de role, trotinetă, skateboard sau longboard. Cei circa 30 de participanți au fost de diferite vârste sau profesii, iar dupa cei 10 km de mers pe role și trotinete, echipa Hospices i-a întâmpinat cu brioșe de casă și un ceai. 

Invitatul special al acestei acțiuni a fost ambasadorul britanic la Chișinău, Steven Fisher, care a venit alături de familia sa, toți pe role.

Această acțiune are drept scop de a susține bolnavii paliativi în stadiu terminal de boală ce sunt parte la rețeaua națională a Hospices of Hope Moldova, precum și sensibilizarea opiniei publice despre importanța susținerii pacienților în necesitate de îngrijiri paliative.

Toți banii adunați din vânzarea biletelor vor fi donați în fondul Hospices of Hope Moldova și utilizați pentru dezvoltarea serviciilor de îngrijire paliativă din Republica Moldova.