Pe 1 noiembrie, la Chișinău a avut loc premiera vernisajului de tablouri realizate de comunitatea artiștilor plastici de artă modernă InSpirArt, dedicat unuia dintre cele mai vechi semne care alcătuiau prima scriere din lume - SPIRALA.

Vernisajul a avut la bază un scop caritabil, și anume a fost anunțată donația a patru picturi organizației Hospice of Hope Moldova. Ulterior, aceste picturi vor participa la o licitație tematică, iar banii acumulați din vânzarea lucrărilor vor merge pentru îngrijirea bolnavilor în fază terminală de boală ce sunt parte a rețele naționale de îngrijiri paliative Hospices of Hope Moldova.

La eveniment au participat circa 60 de oaspeți și susținuători ai rețelei naționale Hospices of Hope Moldova.

Membrii comunității InSpirArt, Cristina Balan, Iurii Palcov, Olesea Muntean, Iuliana Kilchevschi și producătorul de arte Maxim Dovbysh își vor expune lucrările pentru public în perioada 2-6 noiembrie, în incinta ARTCOR. Ulterior expoziția va avea loc și în galeriile de artă în România și Spania.

Acești pictori talentați au creat prima comunitate a artiștilor plastici moderni numită InSpirArt, și împreună au dat naștere unor tablouri deosebite ce au fost admirate în cadrul evenimentului de pre-lansare a expoziție. De altfel, o experiență inedită pentru țara noastră când un tablou este lucrat de către mai mulți pictori odată.

Aducem mulțumiri artiștilor plastici InSpirArt pentru decizia admirabilă de a dedica prima zi a expoziției de tablouri în beneficiul rețelei naționale Hospices of Hope. La fel aducem mulțumiri partenerilor care au făcut posibilă organizarea acestui eveniment frumos, InSpirArt, ARTCOR, Basavin Winery.