În perioada 18, 19 și 20 octombrie, organizația Hospices of Hope Moldova a desfășurat un training dedicat studiilor avansate în domeniul îngrijirilor paliative pentru adulți. Această inițiativă este un pas esențial în misiunea organizației de a contribui la o viață fără durere și alinare a pacienților care suferă de boli incurabile.

La eveniment au participat medici, asistenți medicali și sociali, kinetoterapeuți și alți specialiști din cadrul Rețelei Naționale de îngrijiri paliative a Hospices of Hope, cu reprezentanți din regiunile Orhei, Taraclia, Ocnița, Soroca și Chișinău. Pe parcursul celor trei zile, participanții au abordat diverse teme de actualitate din domeniul îngrijirilor paliative, precum: managementul simptomelor care reprezintă/nu reprezintă durere, traiectoria și prognosticul bolii, îngrijirea pacienților și familiei la domiciliu, echipa interdisciplinară ș.a.

Trainerii, veniți din Statele Unite ale Americii, au adus o experiență valoroasă și cunoștințe de excepție pentru participanți. Este pentru prima oară când asemenea specialiști vizitează Republica Moldova, pentru a susține dezvoltarea domeniului îngrijirilor paliative la noi în țară. Printre trainerii invitați se numără: Thomas Beets, de la Medical Education International, MD; Phyllis Beets, specialistă în suport psiho-emoțional în îngrijiri paliative, D. Ed. Min.; Dr. Michael Knower, specialist în hospice și medicină paliativă, MD; Dr. Mary-Ellen Edmiston, specialistă în hospice și medicină paliativă, DO; Tracy Whinery, care a împărtășit cunoștințe esențiale despre îngrijirea plăgilor/stomei. Organizația Hospices of Hope Moldova este onorată să aibă alături acești specialiști dedicați.

„Suntem profund recunoscători tuturor celor care au făcut posibil acest eveniment și au contribuit la îmbunătățirea calității îngrijirilor paliative în Republica Moldova. Sperăm foarte mult că cursul va avea un impact valoros atât în activitatea specialiștilor noștri, cât și în viețile beneficiarilor Hospices of Hope Moldova. Împreună suntem o sursă de speranță și alinare pentru pacienți și familiile lor.” a afirmat Veronica Dragnev-Sacara, Country Managerul Hospices of Hope Moldova.

Acest training a fost realizat cu sprijinul ONG-ului ERIM în Moldova (Equal Rights and Independent Media), programului MEI (Medical Education International) și cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul acestuia este responsabilitatea exclusivă a Hospices of Hope Moldova și nu reflectă neapărat opiniile Uniunii Europene.

În continuare, Hospices of Hope Moldova se angajează să își dedice toate eforturile în scopul dezvoltării domeniul Îngrijirilor Paliative, oferind speranță și alinare în viețile pacienților și familiilor acestora: „Cu sprijinul comunității noastre și a partenerilor noștri, suntem hotărâți să continuăm să aducem confort și alinare persoanelor care au nevoie de ajutor, pentru a trăi o viață fără durere.” a precizat Country Managerul Hospices of Hope Moldova.

Pentru a susține cauza Hospices of Hope Moldova, vă îndemnăm să contribuiți cu o donație, accesând butonul DONATE.

Despre Hospices of Hope Moldova:

Hospice of Hope Moldova este o organizație britanică de caritate care oferă îngrijiri paliative gratuite persoanelor cu boli incurabile din Republica Moldova. Misiunea noastră este de a îmbunătăți calitatea vieții pacienților și familiilor acestora prin asigurarea unui sprijin medical, psihologic și social de calitate. Echipa de profesioniști dedicați și voluntarii implicați lucrează în strânsă colaborare pentru a oferi îngrijire și confort celor care se confruntă cu suferința și durerea în stadiile terminale ale bolilor lor.

Website și social media:

Pentru mai multe informații despre activitatea Hospices of Hope Moldova, vă invităm să vizitați pagina web www.hospicesofhope.md și paginile de Facebook și Instagram „Hospices of Hope Moldova”.

Date de contact:

Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Telefon: +373 612 20 200