Capitolul educație și formare continuă este o prioritate a Hospices of Hope Moldova. Astfel, pe data de 27 martie a.c. a fost organizat un program de instruire pentru echipele interdisciplinare, care a fost condus de Prof. Dr. Daniela Moșoiu - director de educație și dezvoltare, de la organizația parteneră, Casa Speranței România. Dna Dr. Prof. Dr. D. Moșoiu este un specialist cheie în domeniul paliației, care a stat la baza construirii Casa Speranței România și care a susținut de-a lungul anilor dezvoltarea conceptului de paliație și în Republica Moldova.

În contextul lansării a serviciilor de îngrijire la domiciliu în raza mun. Chișinău, precum și în ideea de a susține cunoștințele echipelor interdsciplinare din alte localități, tematica instruirii a inclus o serie de teme clinice, precum comunicarea diagnosticului, managementul durerii, asistența psihologică în paliație, arderea profesională și al îngrijitorului, ș.a.

Dorim să aducem sincere mulțumiri colegilor de la Casa Speranței România, în special dnei Doctor Daniela Moșoiu pentru dedicație și efortul de a susține echipa extinsă a Hospices of Hope Moldova în efortul de perfecționare a cunoștințelor, astfel încât să asigurăm grija cât mai bună și eficientă față de beneficiarii noștri.

Vă invităm să ne contactați pentru a afla despre modalitățile de susținere a activității Hospices of Hope Moldova în efortul de a asigura respectul la unul din drepturile fundamentale ale omului – o viață demnă și fără durere, pentru pacienții noștri.

Pe data de 27 martie a.c. Hospices of Hope Moldova, Veronica Dragnev-Sacara, Director Executiv, împreună cu experții de la HOSPICE Casa Sperantei Studii Paliative Prof. Dr. Daniela Moșoiu - director de educație și dezvoltare, Malina Dumitrescu - director programe și Andreea Szabo - manager programe, au avut o întrevedere de lucru cu dl Alexandru Gasnaș, Secretar de Stat al Ministerului Sănătății al Republicii Moldova, pe subiectul dezvoltării îngrijirlor paliative în Republica Moldova.
 
Au fost discutate prioritățile de reformare a sistemului de sănătate și eforturile de elaborare a strategiei de dezvoltare a îngrijirilor paliative cu scopul de a crește accesibilitatea populației la aceste servicii.
Totdată, s-a convenit asupra susținerii eforturilor naționale pe sensul dezvoltării unui program educațional de îngrijiri paliative pe teme clinice (managementul durerii și altor simptome la pacienți, arderea profesională și al îngrijitorului, etc.), cu preluarea experienței din România și contribuția Hospices of Hope Moldova.
Data de 23 martie s-a dovedit a fi una cu adevărat specială11 tineri pasionați de Ping Pong și-au încercat forțele la Turneul Caritabil de Tenis de Masă, organizat de Hospices of Hope Moldova, pentru a petrece timpul activ și cu folos, sprijinind o cauză nobilă. 
 
Felicitări pentru echipele câștigătoare: Locul 1: EBS Integrator, Locul 2: Mixbook Moldova, Locul 3: Nova Lines.
 
Dragi participanți, dorim să ne manifestăm gratitudinea pentru că ați ales să vă dedicați timpul liber, pentru a face o faptă bună și a susține persoanele care au nevoie de ajutor.
Contribuția din partea voastră ne permite să fim tot mai aproape de scopul nostru principal, de a oferi îngrijiri paliative de calitate gratuite pacienților incurabili din Republica Moldova.
EBS Integrator, Mixbook Moldova, Nova Lines vă mulțumim din suflet pentru că ați fost alături de Hospices of Hope Moldova în cadrul acestui eveniment ?.
 
Totodată, dorim să ne transmitem recunoștința către Ruslan Chihai pentru realizarea conținutului foto și către BASAVIN Winery și Relaxa Aromatherapy pentru premiile acordate participanților.
 
*Toți banii colectați vor contribui semnificativ la furnizarea sprijinului medical, psihologic și social absolut gratuit pentru beneficiarii Hospices of Hope Moldova ce suferă de o boală incurabilă și necesită îngrijiri paliative, din 5 regiuni ale țării: Chișinău, Orhei, Soroca, Ocnița și Taraclia.

Centrul de Zi de Îngrijiri Paliative Centrul Speranței Chișinău, inițiat și dezvoltat de Hospices of Hope Moldova, își continuă misiunea de a oferi alinare și susținere pacienților ce suferă de boli incurabile. Astăzi, suntem încântați să anunțăm că Centrul Speranței Chișinău a primit Certificatul de Acreditare pentru acordarea Îngrijirilor Paliative la domiciliu, consolidând astfel angajamentul nostru de a asigura accesul la îngrijiri de calitate pentru toți cei care sunt în nevoie.

Acreditarea obținută reprezintă un pas important și mult așteptat în direcția oferirii gratuite a serviciilor medicale, sociale și psihologice de calitate, pentru pacienții care luptă cu o maladie grea și întâmpină o dificultate la deplasare. Într-o perioadă în care mobilitatea este o provocare majoră pentru aceste persoane, posibilitatea de a primi îngrijire la domiciliu aduce un nivel de siguranță și liniște semnificativ, asigurând un mediu fără durere pentru pacienți.

„Pentru beneficiarii Hospices of Hope Moldova, fiecare zi este o luptă, iar fiecare moment de confort și sprijin contează enorm. Suntem recunoscători pentru faptul că acum vom putea fi și mai aproape de pacienții care au nevoie de ajutorul nostru. Ei nu sunt singuri în această luptă și vor putea miza pe asistența gratuită pe care o oferim, acum direct la ei acasă. Fie că este vorba de ajutor medical, social sau psihologic, echipa multidisciplinară este dedicată să ofere ajutor la maxim, pentru a asigura beneficiarilor noștri o viață fără durere până la ultima clipă.”, a declarat Directoarea Hospices of Hope Moldova, Veronica Dragnev-Sacara.

Totodată, un alt moment important este că Centrul Speranței Chișinău a reușit contractarea serviciilor de îngrijiri la domiciliu cu Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM). Aici sunt incluse atât serviciile echipei interdisciplinare per ansamblu, cât și a îngrijirile oferite individual de către medic, asistent medical, social și psiholog.

Această realizare reprezintă un pas important în direcția unei societăți mai empatice și mai incluzive, în care fiecare persoană beneficiază de dreptul să primească suportul și îngrijirea de care are nevoie în timpul momentelor vulnerabile.

Centrul Speranței Chișinău, alături de Hospices of Hope Moldova, dorește să-și exprime gratitudinea pentru tot suportul oferit de autoritățile naționale relevante, Ministerul Sănătății și CNAM. De asemenea, din numele beneficiarilor noștri, aducem mulțumiri donatorilor și susținătorilor Hospices of Hope Moldova, care fac posibilă misiunea noastră de a acorda ajutor persoanelor ce suferă de boli incurabile și au nevoie de Îngrijiri Paliative. Împreună, vom continua să deschidem uși pentru Îngrijiri Paliative mai accesibile și mai eficiente pentru a fi disponibili la cât mai mulți beneficiari.

Sed nam cursus velit pede ut sit vitae