Declanșarea războiului din Ucraina ne-a luat cu toții prin surprindere și ne-a marcat profund prin suferințele trăite de poporul ucrainian. Hospices of Hope Moldovas-a  implicat îndată și a întreprins mai multe acțiuni direcționate spre susținerea fluxului de refugiați ucraineni ce veneau să caute adăpost în Republica Moldova.

În anul 2022 peste 800 de refugiați din Ucraina au beneficiat de serviciile Hospices of Hope Moldova, atât îngrijiri medicale de primă necesitate, precum și servicii sociale si psiho-emotionale. De asemenea, ușile Centrului de zi pentru îngrijiri paliative din Orhei, parte a rețelei naționale Hospices of Hope Moldova, au fost și sunt în continuare larg deschise servind drept gazdă și adăpost pentru oamenii ce fug din calea războiului.

Totodată, ne bucurăm de buna încredere și continua colaborare cu Ambasada Ucrainei la Chișinău, împreună cu care Hospices of Hope Moldova a organizat o expoziție caritabilă cu  picturi ale artiștilor ucraineni, care a  avut loc în aprilie 2022. În cadrul evenimentului s-a reușit colectarea a peste 16.000 mii Euro. O mare parte din fondurile colectate au fost directionate catre  spitalul pentru copii Ohmatdyt din Kiev, precum și pentru susținerea artiștilor refugiați din Ucraina care și-au expus lucrările de artă in cadrul evenimentului de la ChisinauAceastă acțiune s-a bucurat de susținerea Președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, precum și a fost salutată de Prima Doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska.

Echipele Hospices of Hope Moldova vor continua să susțină refugiații din Ucraina și în acest an, astfel vom tinde să oferim atât servicii paliative de calitate, cât și medicale, dar și suport psiho-emotional pentru oamenii ce fug de războiul din țara vecină. Vom face asta atât timp cât acest lucru va fi necesar.

Acest suport a fost si este posibili doar datorita generozitatii donatorilor si partenerilor nostria, chiar dacă finanțările sunt la  limita noi vom face tot posibilul sa continuam aceasta sustinere

Donand catre Hospices of Hope Moldova, vei contribui direct la asigurarea continuitatii serviciilor medico-sociale oferite in cadrul retelei noastre atat pentru bolnavii incurabili cat si pentru persoanele care si-au gasit refugiul in tara noastra.

Venim cu rugămintea să considerați susținerea eforturilor Hospices of Hope Moldova pentru Ucraina cu o donație prin accesarea butonului DONATE NOW.

Vom continua să fim alături de poporul ucrainean în lupta lor pentru libertate și pace. Vom fi alături de toți cei ce vor avea nevoie de noi, pentru că oameni străini nu există!