Pe data de 4 octombrie a.c. a avut loc FLASHMOB-ul Walk of Hope, cu participarea a peste 60 de tineri, care a fost dedicat celebrării Zilei Mondiale a Îngrijirilor Paliative, marcată în a doua sâmbătă a lunii octombrie.

Acțiunea dată a fost organizată de Hospices of Hope Moldova și Centrul Internațional de Limbi Străine ILTC, care a decis să celebreze aniversarea de 28 ani, alături de elevii Centrului printr-o acțiune de sensibilizare și susținere a bolnavilor ce se află în stadiu terminal de boală, parte a rețelei naționale Hospices of Hope Moldova.

Flashmobul a pornit printr-o plimbare de grup, cu scopul implicării comunității în acțiuni de promovare a necesității îngrijirilor paliative în Moldova, care a început din scuarul Grigore Vieru spre Piața Marii Adunări Naționale, punctul final fiind Muzeul Național de Istorie.

Acțiunea s-a încheiat prin organizarea unei mici recepții, în cadrul căreia a avut loc o campanie de colectare de fonduri în susținerea Hospices of Hope Moldova, unde a fost colectată suma de 11600 MDL.

”Deja a devenit o tradiție de a celebra aniversările ILTC cu acțiuni de contribuție. Donația nu este o obligație, ci o oportunitate de a întoarce ceva comunității. Prin donațiile realizate, dar și prin acest Walk of Hope, împreună cu profesorii și elevii Centrului am contribuit la salvarea unor vieți, îmbunătățirea condițiilor pentru bolnavii în necesitate de îngrijiri paliative din cadrul Hospices of Hope Moldova. Puterea participării fiecărui din noi este ceea ce face diferența în viața oamenilor!” Victoria Galii, Director ILTC.

Toate fondurile colectate vor fi direcționate spre consolidarea și dezvoltarea serviciilor de îngrijiri paliative în Republica Moldova.

Co-organizator: International Language Training Center (ILTC)

Parteneri: Muzeul Național de Istorie a Moldovei, Basavin Winery