Astăzi, 4 iunie, cicliștii înregistrați în cursa de caritate #HospiceBikeTour 2022 au participant la un antrenament în care au făcut circa 100 km pe bicicletă. La eveniment au participat corp diplomatic acreditat în Moldova, sponsori, parteneri și prietenii organizației Hospices of Hope Moldova.

HospiceBikeTour 2022 este un eveniment caritabil anual care întrunește cicliști din țară dar și de peste hotare cu un scop comun – pentru dezvoltarea și consolidarea serviciilor de îngrijire paliativă din țară.

Cicliștii au pedalat 100 km pornind de la Ambasada Ucrainei la Chișinău și mergând până la Centrul de zi pentru îngrijiri palliative din Orhei ”Aripile Speranței” care va fi deschis la data de 7 iunie 2022 și care include atât servicii pentru pacienții gravi bolnavi din Orhei dar și pentru refugiații din Ucraina care pot solicita ajutor medical și consultații psihologice. Proiectul este dezvoltat și finanțaț de Hospices of Hope Moldova și implementat de către A.O. Aripile Speranței din Orhei, reprezentată de Victoria Tintiuc, director și medic șef al acestei organizații.

E.S. Marko Shevchenko, ambasadorul Ucrainei la Chișinău s-a arătat deschis pentru un asemenea eveniment și a salutat inițiativa organizatorilor pentru acest turneu: ”Colaborarea cu Hospices of Hope Moldova a început din martie anul curent și suntem bucuroși că am putut împreună colecta fonduri pentru poporul Ucrainean și copii care se află în cel mai mare spital ”Ohmatdyt” din Kiev, dorim mult succes cicliștilor înregistrați în cursă și vă doresc mult spor în acest proiect frumos”.

La eveniment a participant și ambasadorul Britanic la Chișinău, E.S. Steven Fisher, care a anunțat participarea sa în proiect chiar pe bicicletă: ”Voi cicla și în acest an pentru #HospiceBikeTour 2022 și o să mă alătur într-o zi a traseului prezentat de organizatori. Hospices of Hope Moldova este o organizație importantă în dezvoltarea serviciilor de îngrijire paliativă în Republic Moldova, astfel doresc să susțin acest traseu ca mai mulți pacienți să poată beneficia de servicii paliative de calitate”.

 

Suntem bucuroși să avem alături sponsorii din anii precedenți care au rămas fideli proiectului și continuă susținerea necondiționată pentru dezvoltarea serviciilor de îngrijire paliativă din țară. Acest turneu de caritate îl dedicăm Centrului de zi pentru îngrijiri paliative din orașul Orhei, iar banii colectați vor merge inclusiv pentru dezvoltarea serviciilor în acest centru dar și pentru susținerea echipelor care fac parte din Rețaua Națională Hospices of Hope Moldova” a menționat Lara Moraru, country manager al Hospices of Hope Moldova.

Sponsorii proiectului grupul SADE reprezentat de Anthony Mauger, director executiv, susține traseul în fiecare an atât financiar cât și pedalând pe bicicletă pentru a ajuta copiii și adulții care se află în stadiu avansat de boală: ”Mă bucur să fiu personal de-a lungul anilor alături de proiectul HospiceBikeTour de la prima ediție. SADE susține Hospices of Hope și se implică în dezvoltarea serviciilor de îngrijiri paliative considerând că fiecare persoană are dreptul să-și petreacă ultimele zile din viață în siguranță, căldură și fără durere”.

5 cicliști în acest an sunt reprezentanții OTP bank, care sponsorizează anual acest turneu: ”OTP sponsorizează #HospiceBikeTour chiar din primul an și în continuare este deschis să mențină colaborarea. Anul acesta contribuim la deschiderea, amenajarea și funcționarea Centrului de zi de îngrijiri paliative din orașul Orhei, care va oferi ajutor inclusiv refugiaților din Ucraina.”, a declarat Ion Veveriță, Vicepreședinte al Comitetului Executiv, Director Financiar OTP Bank.

Parteneri generali: Grupul SADE (SADE / Franzetti), OTP bank

Sponsori: Grawe Carat, Geo Galileo, BiOrganic, Code Factory, Albecar Prim, Premier Energy, KVG, Gladei&Partners, JVG

Parteneri in-kind: Ambasada Ucrainei la Chișinău, Ambasada Britanică la Chișinău, Ambasada Lituaniei la Chisinau, DAIKIRI studio, MTB.MD, Life Fitness, CBC community & business center

DONEAZA ACUM și susține ciclistul preferat indicând numele acestuia în comentariu.

Hospice Bike Tour 2022 este la a VII-a ediție și este dedicat pentru dezvoltarea și consolidarea serviciilor de îngrijire paliativă din Republica Moldova. Pe lângă fundraisingul general al organizației pentru acest proiect, fiecare ciclist îți propune să colecteze suma de 500 euro pentru misiunea proiectului. În anul 2022 majoritatea fondurilor din cadrul acestei acțiuni vor fi direcționați pentru dezvoltarea serviciilor din Centrul de zi pentru îngrijiri paliative din Orhei care își deschide ușile atât pentru pacienții paliativi din raionul Orhei, cât și pentru refugiații din Ucraina care au nevoie de asistență medicală sau psihologică.