Total zile:  4 (patru zile) | Total 440 km

Perioada:  2 – 5 septembrie 2021 (joi – duminică)

Hospice Bike Tour este un eveniment anual, dedicat iubitorilor de ciclism care doresc să îmbine sportul cu o cauză care merită susținută. Astfel, în acest an fiecare dintre participanți, pe lângă invitarea de a parcurge peste 400 km pe bicicleta prin văi și dealuri, este provocat să colecteze și 500 EUR pentru bolnavii incurabili din regiunile Republicii Moldova.

Scopul principal al evenimentului este de a colecta fonduri pentru a susține dezvoltarea serviciilor gratuite de îngrijire paliativă. În acest an, targetul este de 30 000 mii de euro, dedicat pentru dezvoltarea și prelungirea serviciilor gratuite de îngrijire paliativă din cadrul echipelor mobile care fac parte din Rețeaua Hospices of Hope Moldova în regiunile Orhei, Soroca, Taraclia și Ocnița.

Ziua 1:             Chisinau – Ialoveni – Hancesti – Cimislia – Comrat (100 km)

Ziua 2:             Comrat – Taraclia – Vulcanesti – Cahul (130 km)

Ziua 3:             Cahul – Cantemir – Leova – Hancesti (130 km)

Ziua 4:             Hancesti – Loganesti – Drasliceni – Chisinau (80 km)

Beneficiarii Hospices of Hope Moldova, cărora le dedicăm acest traseu, sunt circa 200 pacienți lunar care suferă de o maladie incurabilă. Vedeți atmosfera în video din anii precendenți:

Mult așteptata, cea de a VI-a ediție #HospiceBikeTour va avea loc în perioada 2-5 septembrie 2021. De data această vom petrece patru zile de neuitat pe meleagurile Republicii Moldova. Bicicliștii participanți vor parcurge următorul traseu: Chișinău – Hâncești – Cimișlia – Comrat – Taraclia – Cahul – Cantemir – Leova – Hâncești – Drăsliceni – Chișinău, cu o distanță de aproximativ 440 KM parcursă.

Drumul îl vom ține spre sud, traseul fiind unul circular și în final vom parcurge un drum care va avea o formă de pește, un simbol puternic în mai multe religii și culturi, inclusiv în creștinism.

 

Scopul caritabil ne-a adus aici, că să parcurgem un traseu destul de complicat, pentru a ajuta copiii și adulții care suferă de cancer sau alte boli incurabile cu pronostic limitat de viață. Vom dedica acest traseu beneficiarilor noștri, pentru ca cei 200 pacienți lunar să continuă să primească servicii gratuite de îngrijiri paliative la domiciliu.

Detaliile despre fiecare zi pot fi găsite accesând următoarele linkuri: Ziua 1 – Ziua 2 – Ziua 3 – Ziua 4. Menționăm că ne rezervăm dreptul de a face modificări în traseu în caz de necesitate.

 

 CONDIȚII DE PARTICIPARE

 • Necesar să aveți o bicicletă în stare bună din punct de vedere tehnic, preferabil una de șosea (cursieră);
 • Pregătire fizică pentru a parcurge un traseu de 440 km în timp de 4 zile;
 • Să participați (după posibilitate) la antrenamentele săptămânale;
 • Fiind o cursă caritabilă, fiecare participant este rugat să colecteze cel puțin 500 euro - pentru serviciile gratuite de îngrijire paliativă oferite în rețeaua Hospices of Hope Moldova;
 • Persoanele până la 18 ani pot participa în cursă doar cu prezența unuia dintre tutore legal;
 • Plata pentru cazare și mâncare nu este oferită de program.

Organizatorii oferă:

 • Suport logistic pentru buna desfășurare a evenimentului (inclusiv rezervare hotel/ mâncare);
 • Snack-uri pentru turneu; apă, băuturi, fructe, batonașe energizante;
 • Piese de schimb în limita stocului disponibil;
 • Tricou sportiv pentru ciclism;
 • Fotografii și filmări profesioniste din cadrul turneului;
 • Training pentru colectarea de fonduri în cadrul proiectului.

Hospice Bike Tour este un eveniment caritabil organizat de Hospices of Hope Moldova, fondurile colectate în urma evenimentului fiind utilizate pentru dezvoltarea serviciilor gratuite de îngrijire paliativă oferite persoanelor care suferă de boli incurabile și/sau condiții limitatoare de viață din regiunile Ocnița, Orhei, Soroca, Cahul și Taraclia.

Pentru detalii referitor la eveniment ne puteți contacta la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. / +37369553031 sau Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea./ +37368669998

Pachetele de sponsorizare pentru companii sunt disponibile la cerere, iar detaliile urmează să fie discutate cu echipa Hospices of Hope Moldova. 

 FORMULAR DE APLICARE