Hospices of Hope Moldova a ieșit din tiparele obișnuite și a lansat colectare de fonduri destinată poporului Ucrainean. Evenimentul de caritate organizat împreună cu Ambasada Ucrainei la Chișinău a avut loc în perioada 4 – 14 aprilie printr-o expoziție inedită de picturi a refugiaților și a artiștilor de origine ucraineană stabiliți la Chișinău, dar și o recepție cu genericul ”For Ukraine – Charity Reception” organizată la data de 6 aprilie în incinta Muzeului Național de Istorie a Moldovei.

Evenimentul a adunat 18090 euro destinați pentru spitalul de copii din Kiev (10.000 euro), restul fondurilor fiind distribuite în susținerea refugiaților și artiștilor de origine ucraineană stabiliți în Republica Modova dar și pentru dezvoltarea Centrului de zi de îngrijire paliativă din orașul Orhei care va deschide ușile inclusiv pentru refugiații din Ucraina. Cheltuielile pentru acest eveniment au fost suportate integral de către Hospices of Hope Moldova.

”Publicul muzeului, în număr de peste 2000 de vizitatori, a admirat operele de artă și s-au delectat cu frumosul, care nu cunoaște hotare. Muzeul Național de Istorie a Moldovei este onorat să fie partener al evenimentului de caritate, astfel promovând pacea și solidaritatea cu poporul ucrainean” a menționat Livia Sîrbu, director adjunct pentru comunicare și relații cu publicul al Muzeului Național de Istorie a Moldovei.

Încheierea proiectului cu anunțarea rezultatelor a fost organizată la Ambasada Ucrainei la Chișinău unde s-au adunat atât organizatorii cât și partenerii evenimentului. E.S. Marko Shevchenko a mulțumit tuturor pentru contribuțiile și suportul oferit Ucrainei și a menționat destinația banilor colectați: ”Din suma total colectată, 10 000 euro vor fi direcționați către cel mai mare spital din Kiev, Ohmatdyt, care este în strânsă legătură cu noi și are necesitate acum de restaurarea și reconstrucție echipamentului specializat distrus în timpul războiului".

Organizatorul evenimentului, Hospices of Hope Moldova, este recunoscător tuturor partenerilor, prietenilor și susținătorilor acestui eveniment. Lara Moraru, Country Manager al Hospices of Hope Moldova a menționat importanța fiecărui partener în acest proiect și împreună cu E.S. Marko Shevchenko, au oferit scrisorile de mulțumire pentru parteneri. ”Organizarea acestei acțiuni de caritate a fost o mare responsabilitate pentru organizația noastră întrucât a fost o situație excepțională și o decizie care trebuia luată rapid iar partenerii acestui eveniment și oamenii care au participat la licitație în timpul expoziției, ne-au demostrat că suntem o comunitate unită și suntem solidari. Continuăm dezvoltarea serviciilor de îngrijire paliativă în Republica Moldova și suntem deschiși la noi oportunități de colaborare pentru a ajuta poporul Ucrainean.”

Proiectul ”Pentru Ucraina” a fost lansat de Hospices of Hope Moldova și Ambasada Ucrainei la Chișinău pentru a colecta fonduri pentru cel mai mare spital de copii din Kiev dar și a oferi suport refugiaților care se află în Republia Moldova. Evenimentul a fost susținut de Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, care a participat la licitația de tablouri, a făcut o donație personală în cadrul evenimentului și a anunțat despre donația din partea Guvernului pentru Centrul de zi de îngrijire paliativă din Orhei care urmează a fi deschis până în iunie 2022. La fel, Prima Doamna a Ucrainei, Olena Zelenskaia, a transmis dedicate susținătorilor acestui proiect.

Partener general: Mixbook Moldova

Sponsori și susținători: MAIB, Moldindconbank, Sponsor anonim, Daikiri Studio, Cărturești de la Muzeu, Moldtelecom, Muzeul Național de Istorie a Moldovei, Uniunea Artiștilor Plastici Ucraineni în RM, Basavin Winery, Julius Meinl, Coca Cola HBC