Pe 2 Septembrie, a fost dat startul cursei caritabile de ciclism #HospiceBikeTour prin care 30 de cicliști vor parcurge 440 km prin Republica Moldova pentru dezvoltarea serviciilor gratuite de îngrijire paliativă în Republica Moldova și pentru colectarea fondurilor pentru pacienții serviciilor paliative din Taraclia, Ocnița, Soroca și Orhei.

Evenimentul este organizat de Hospices of Hope Moldova și va dura patru zile în care cicliștii vor merge spre sudul Moldovei unde vor vizita echipa paliativă din Taraclia și vor parcurge câte 100 km în fiecare zi. Printre participanții la cea de a VI-a ediție au fost înregistrați E.S. Steven Fisher, Ambasadorul Britanic la Chișinău, E.S. Kęstutis Kudzmanas, Ambasadorul Lituaniei, Tatiana Cotiga, campioana națională la cursa de șosea în 2020 și 2021 și Anna Rodina, vice-campiona națională la cursa de șosea în 2020 și 2021, Raluca Muntean, Directorul Regional al Hospice of Hope UK a venit din Albania pentru a participa la cursa de ciclism dar și alți cicliști profesioniști și amatori din Repubica Moldova, Franța, Statele Unite ale Americii, Romania.

Fiecare participant înregistrat în cursă și-a propus sa colecteze 500 de euro pentru susținerea dezvoltării îngrijirilor paliative din Republica Moldova. Cursa caritabilă de ciclism va dura până pe 5 septembrie și are scop acumularea de fonduri pentru persoanele care se află în stadii avansate de boală. Donațiile pot fi făcute pe platforma online, transfer bancar sau în boxa de donații din oficiul Hospices of Hope Moldova.

Partenerii proiectului: SADE Moldova, OTP Bank, SlovakAid, Ambasada Britanică la Chișinău, Ambasada Lituaniei la Chișinău.

Sponsori de cicliști: CCI Moldova-Franța, Grawe Carat, Biorganic Raw Cafe, Gladei&Partners, KVG, GeoGalileo.

Parteneri secundari: Coca-Cola Moldova, Alfa Diagnostica, Kreyon, Neokinetica, TidBid, Crocus, Fruits and Berries, La plăcinte.

Partener general media TV8.

Contact: +373 79 266407 www.hospicesofhope.md