Astăzi, 14 august, cu 19 zile înainte de cursa caritabilă de ciclism, a avut loc ultimul antrenament public pentru cea de-a șasea ediție #HospiceBikeTour 2021, un eveniment anual sportiv, care întrunește cicliștii pentru o cauză nobilă.

La acest antrenament, cicliști-amatori și profesioniști înregistrați în cursă, susținătorii Hospices of Hope Moldova, au parcurs circa 60 km de la sediul central OTP Bank Moldova până la satul Bucovăț și înapoi.

Doritorii de a participa la cursa de ciclism încă se pot înregistra la traseul din 2 – 5 septembrie 2021 și promova dezvoltarea serviciilor gratuite de îngrijire paliativă pentru beneficiarii din Rețeaua Națională ”Hospices of Hope Moldova”. 

”Fiecare ciclist își propune să colecteze circa 500 euro pentru copiii și adulții care se află în stadiu terminal de boală iar prin astfel de evenimente noi transmitem un mesaj de încredere celor circa 200 beneficiari care fac parte din rețeaua noastră. Fiecare din ei merită să trăiască fiecare clipă fără durere și cu demnitate” a menționat Lara Moraru, directorul executiv al Hospices of Hope Moldova.

 Evenimentul anual #HospiceBikeTour 2021 nu ar putea avea loc fără sponsorii devotați care sunt alături de organizație și pacienți: „Antrenamentele pentru cursa din septembrie sunt parte a rutinei mele din ultimele cam 2 luni. Familia și colegii de serviciu mă susțin, iar aici la Hospices of Hope Moldova suntem toți prieteni și ne ajutam reciproc. Ne motivează scopul caritabil al cursei - colectarea de fonduri pentru servicii de îngrijire paliativă, dar și pasiunea pentru ciclism” a expus Dumitru Guzun, participant din partea OTP Bank Moldova care susține evenimentul de peste 5 ani.

 Anthony Mauger, director executiv SADE Moldova, sponsorul evenimentului și susținător tradițional al organizației Hospices of Hope Moldova deja de 9 ani, a declarat: “Suntem bucuroși să participăm la Hospice Bike Tour încă din prima ediție. Ne mândrim de faptul că inclusiv cu implicarea noastră și muncii echipelor din rețeaua naționala, mai mulți pacienți pot beneficia de îngrijiri paliative”.

 Hospice Bike Tour 2021 va avea loc în perioada 2 – 5 septembrie 2021 unde circa 30 cicliști vor parcurge 440 km pentru a colecta fonduri pentru copiii și adulții gravi bolnavi. Evenimentul are scop acumularea de fonduri pentru dezvoltarea serviciilor de îngrijire paliativă și continuarea prestării acestor servicii gratuite în cadrul rețelei Hospices of Hope Moldova în raioanele Orhei, Taraclia, Soroca, Cahul și Ocnița.

 Partenerii proiectului #HospiceBikeTour 2021: Ambasada Britanică la Chişinău, Slovak AID, SADE Moldova, OTP Group, Grawe, Biorganic, KVG, Gladei & Partners, CCI Franta – Moldova, Geo Galileo, Coca Cola, Alfa Diagnostica, Kreyon, MAI, TV-8, precum și donatorilor anonimi.