Un proiect nou caritabil a avut loc pe 19 august 2022, prin care 20 participanți au mers pe Stand Up Paddle și caiac-uri in favoarea pacienților cu prognostic limitat de viata.

Evenimentul a fost organizat in co-parteneriat cu SUP Moldova cu scopul de a colecta fonduri pentru dezvoltarea serviciilor de îngrijire paliativa, in parteneriat cu Ambasada Ucrainei la Chisinau, Federația de caiac-canoe a Republicii Moldova dar si alți parteneri si susținători cu donații in-kind.

“După o perioada dificila am reușit sa dezvoltam serviciile de îngrijire paliativa in Republica Moldova și ne îndreptam cu pași mari spre rezultate înalte. Suntem recunoscători tuturor partenerilor și participanților acestui turneu pentru dedicația și timpul acordat, împreuna vom reuși sa oferim gratuit serviciile paliative din Orhei, Ocnita, Taraclia si Soroca” a expus Lara Moraru, country manager Hospices of Hope Moldova.

SUP Moldova si-a deschis ușile in 2018 si a găzduit sute de oameni care au învățat sa meargă pe SUP. Vice-campionul al Stand Up Paddle in Republica Moldova, Sergiu Iliescu si promotorul sportului pe apa in Moldova a venit cu idea organizării acestei curse caritabile: “Câțiva ani in urma a venit idea de a face un turneu caritabil și iată ca realizam acest scop prin organizare și oferire echipament și logistica in traseu”.

Scopul evenimentului a fost colectarea fondurilor inclusiv pentru dezvoltarea serviciilor din Centrul de zi “Aripile Sperantei” din Orhei, care a fost dezvoltat de Hospices of Hope Moldova si deschis anul curent inclusiv pentru refugiatii din Ucraina: “Mă bucur să particip la acest eveniment din 2 motive, este un obictiv nobil de a strânge fonduri pentru cei care au nevoie de ajutor paliativ și facem o contribuție personală. Este un eveniment bine gândit și bine organizat iar nouă ne face plăcere să petrecem timpul într-un mod sănătos de viață”, a menționat E.S. Marko Shevchenko, Ambasadorul Ucrainei la Chisinau.

Printre participanți a fost și E.S. Steven Fisher, Ambasadorul Britanic la Chișinau care a mers pe SUP pentru prima dată:” Cred ca este o zi foarte frumoasă și importantă. Suntem împreuna pentru a strânge fonduri pentru Hospices of Hope Moldova și să vedem partea frumoasă a Moldovei pe Nistru. Îmi exprim sprijinul pentru Hospices of Hope Moldova care este o organizație britanică ce dezvoltă serviciile de îngrijire paliativă în RM”.

Din fondurile colectate circa 50 de vizite paliative pot fi efectuate de către Rețeaua Naționala de Îngrijiri Paliative “Hospices of Hope Moldova”.

Co-organizator: SUP Moldova

Parteneri: Ambasada Ucrainei la Chisinau, Ambasada Britanică la Chisinau, Federația caiac-canoe a Republicii Moldova, Agenția Naționala de Turism a Republicii Moldova

Sponsori inkind: BiOrganic Raw Cafe, Basavin Winery, Orhei Vit, Identic Studio, CBC center business community

Voluntar: Irina Goncearenco