Astăzi, 15 mai, a fost dat startul evenimentelor de pregătire pentru cea de a șasea ediție #HospicesBikeTour 2021, un eveniment anual sportiv, care întrunește cicliștii pentru o cauză nobilă.

Startul pregătirilor de cursa caritabilă a fost lansat oficial de la Ambasada Romaniei din Republica Moldova alături de ambasadorul Romaniei, Excelența Sa, Daniel Ioniță, susținător al acțiunilor caritabile Hospices of Hope Moldova: „În primul rând, trebuie să sensibilizăm societatea, nu trebuie să trăim doar cu demnitate, trebuie să avem şi posibilitatea să murim cu demnitatea şi astfel de gesturi pe care Hospice, voluntarii le fac pentru cei aflaţi în nevoie sunt unele extrem de importante.

Lansarea a fost urmată de primul antrenament de pregătire pentru cursa din luna septembrie, traseul fiind început de la Ambasada României în Chișinău până la unul din beneficiarii Hospices of Hope Moldova din satul Peresecina, raionul Orhei.

Începând cu ziua de azi, orice ciclist amator care întrunește condițiile de participare, este invitat să completeze formularul de aplicare pentru a se înregistra în cursa caritabilă din 2 - 5 septembrie 2021. Fiecare ciclist va avea propria campanie de colectare de fonduri în susținerea persoanelor aflate în stadiu terminal de boală și va fi încurajat să atingă ținta de 500 euro. Banii colectați vor fi directionați către echipele mobile care fac parte din rețeaua Hospices of Hope Moldova.

"Fiecare persoana are dreptul la o viață decentă și lipsită de durere, fiecare are dreptul să fie tratat corespunzător indiferent de vârsta sau diagnoza de care suferă. Prin acest eveniment dorim să colectăm fonduri care vor da posibilitate la mai mulți oameni să beneficieze de servicii gratuite de îngrijire paliativa. Beneficiarii noștri sunt peste 200 de pacienti lunar care suferă de boli incurabile" a mentionat Lara Moraru, director executiv Hospices of Hope Moldova.

Doritorii de susține proiectul #HospiceBikeTour 2021, pot contacta organizatorii la numărul de telefon 079266407 și solicita oportunitățile de cooperare.

Fiecare donație este valoroasă! Îndemnăm toți cetățenii să ne susțină donând la Donație pentru Hospices of Hope Moldova – Sprijina.md.

De asemenea, exprimăm aprecieri pentru suportul partenerilor noștri la evenimentul de astăzi: SADE, Coca-cola, Marcu Bakery, Fruvit, Fruit and Berries, TV8 și alții.