Un prim eveniment din seria „Charity and Cooking” (Caritate și Gătire), organizat de Hospices of Hope Moldova, a avut loc  într-o sâmbătă însorită de 10 aprilie alături de 15 participanți. Invitatul și partenerul primei ediții a fost Olga Odobescu, nutriționist certificat și psiholog.

Cooking and Charity este un eveniment caritabil și face parte dintr-o serie de evenimente cu genericul „Health and Care”. În cadrul acestuia participanții au ocazia să gătească alături de familia sa, nutriționiști sau bucătari rețete simple, gustoase și sănătoase, să afle secrete din bucătărie profesioniștilor sau informații utile despre alimentația echilibrată. Conceptul „Charity and Cooking” a fost elaborat urmare unor studii despre „mâncarea de alinare”, care dovedesc efectele pozitive asupra psihicului a mâncării în perioade de singurătate, fiind și o metodă de combatere a tulburărilor emoționale, fiind o parte componentă a îngrijirilor paliative.

Prima ediția a evenimentul a trecut într-o atmosferă caldă și prietenoasă, între fete, cu participarea copiilor, care de asemenea s-au discurcat minunat. Din acest eveniment, datorită vouă, am acumulat 3270 MDL care pot asigura cel puțin 7 vizite la pacienții grav bolnavi.  

Exprimăm încă o dată gratitudine pentru Olga Odobescu, pentru munca ei și receptivitatea de a fi partener al Hospices of Hope Moldova!