Un băiat de 17 ani care suferă de o multitudine de boli: paralizie cerebrală infantilă, viciu cardiac și altele, rămâne pe viață un copil neajutorat. Vasile este beneficiarul din Soroca și are un retard psihomotor sever.

Fiind toată viața „legat” de pat, Vasile nu s-a mișcat nicioadată și nu știe a vorbi. Emoțiile și durerea își exprimă doar prin câteva sunete. Anul curent, băiatul a fost preluat de echipa paliativă din Soroca și sperăm, că grija acordată îl va face să mai facă o mișcare cît de mică nu ar fi, încă un sunet, pentru a fi auzit și să-și exprime necesitățile.

Vasile este fratele mai mare, are un frate sănătos cu 7 ani mai mic, și este îngrijit de mama, fiind părăsit de tata. Mama nu reușește să oferă îngrijire complexă pentru baiat, fiind nevoită să muncească și să aibă grijă de casă și de alt frate.

Mai recent, Vasile a fost diagnosticat cu pneumonie bilaterală, procesul de însănătoșire fiind îngreunat de diagnoza de la naștere, dar a fost foarte valoroasă și sălvătoare asistența primită de la Hospice of Hope UK luna trecută și anume aparatul de scoaterea mucoasei din plămâni.