Centrul Speranței Chișinău oferă accesul la o gamă largă de servicii persoanelor cu afecțiuni care influențează calitatea vieții.

 Despre Centrul Speranței Chișinău

Sunteți bineveniți la Centrul Speranței Chișinău pentru a beneficia de terapii ocupaționale atât de grup, dar și individuale. Aici veți petrece ziua cu alte persoane care trec printr-o experiență similară cu a dumneavoastră.

 La Centrul Speranței Chișinău, ziua va fi adaptată nevoilor dumneavoastră. Ne vom concentra asupra modului în care reușiți să faceți față vieții de zi cu zi și vă vom ajuta să treceți peste anumite dificultăți fizice, sociale și emoționale pe care le trăiți din cauza bolii.  Profesioniștii Centrului nostru sunt disponibili să vă ofere ajutor pentru a face față îngrijorărilor. Aici veți găsi o atmosferă caldă și prietenoasă în care veți cunoaște oameni noi și veți participa la activități distractive.Avem voluntari care în mod regulat ni se alătură pentru a conduce grupuri de activități cum ar fi  cel de arte și meșteșuguri. De asemenea, organizăm activități de grup și momente de divertisment. 

Beneficiarii Centrului Speranței Chișinău

Centrul Speranței Chișinău se adresează persoanelor adulte (peste 18 ani) și copiilor minori, care au o afecțiune ce influențează calitatea vieții.  Cum se desfășoară o zi în Centrul Speranței Chișinău? Aici vă veți face prieteni noi și vă veți bucura de o atmosfera plăcută. De asemenea, noi vă vom fi aproape pentru: 

•        Sfaturi pentru monitorizarea simptomelor

•        Un plan de îngrijiri detaliat și adaptat nevoilor personale

•        Suport emoțional și social

•        Activități de grup cu arte combinate

•        Exerciții fizice adaptate nevoilor personale

•        Sprijin oferit de un asistent social, pentru întocmirea dosarelor pentru ajutor social

•        Terapii complementare (e.g. masaj și terapie pentru limfedem)

•        Consiliere psihologică

•        Fizioterapie

•        Suport spiritual

•        Posibilitatea de a ne consulta în orice situație cu care vă confruntați

•        Îngrijire paliativă (e.g.controlul și monitorizarea durerii, consult al unui medic specialist)     

Cum pot deveni beneficiar al Centrului Speranței Chișinău?

Pentru a beneficia de serviciile Centrului vă rugăm să discutați cu medicul dumneavoastră care vă va scrie o trimitere către noi. Majoritatea pacienților noștri vin cu trimitere de la medicul de familie sau de la spital.  

Centrul Speranței Chișinău este un proiect dezvoltat în cadrul rețelei internaționale Hospices of Hope, o organizație britanică de caritate care a dedicat mai bine de 30 de ani dezvoltării eficiente și active a Serviciilor de Îngrijire Paliativă în Sud-Estul Europei.

În Republica Moldova, Hospices of Hope a stat la baza dezvoltării active a serviciilor de îngrijire paliativă începând cu anul 2008. Rețeaua Națională de Servicii de Îngrijire Paliativă Hospices of Hope Moldova este prima de acest gen din țară. Noi suntem parte a rețelei internaționale Hospices of Hope, care mai are filiale în România, Serbia, Albania, Grecia și Ucraina.

 

Date de contact:

Adresa: Bd. Iuri Gagarin nr. 10, Oficiu 103-104, MD-2001, Chișinău, Moldova

 

E-mail:  Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

Telefon:  +373 61220200

{up pdf=/images/Raport anual 2022.pdf | method=pdfjs | width=100 | height=800}

 

În perioada 27 iunie - 1 iulie 2023, Hospice of Hope Moldova a organizat cea de-a opta ediție a Hospice Bike Tour, un eveniment de ciclism caritabil ce a adunat cicliști entuziaști și oameni cu suflet mare din mai multe țări. Scopul acestui eveniment a fost să susțină persoanele aflate în ultimele etape ale vieții lor și să strângă fonduri pentru serviciile de îngrijire paliativă oferite de Hospice of Hope Moldova.

Evenimentul a debutat cu o ceremonie de deschidere în fața sediului central al OTP Bank din Chișinău, partenerul principal al evenimentului. După aceasta, participanții au pornit într-o călătorie memorabilă pe un traseu de peste 800 de kilometri. Destinațiile au inclus orașe impresionante precum Iași, Bicaz, Viscri, Sinaia și București. Cu determinare și pasiune, cicliștii și-au propus să strângă fonduri în valoare de 500 de euro fiecare prin donații, pentru a sprijini bolnavii incurabili din diverse regiuni ale Republicii Moldova și pentru a dezvolta serviciile gratuite de îngrijire paliativă oferite de Hospice of Hope Moldova.