Evenimentul de caritate HospiceBikeTour 2022 este la cea de a șaptea ediție și a adunat 30 de bicicliști din diferite țări. Profesioniști și amatori de ciclism de șosea s-au adunat pentru a colecta fonduri destinate dezvoltării îngrijirilor paliative din Republica Moldova.

În a treia zi de #HospiceBikeTour cicliștii nu doar au mers cu bicicleta dar au salvat și animale întâlnite pe traseu – o broască țestoasă și un motănaș :) în salvarea animalelor au fost de ajutor și echipajul de SMURD, ISU județul Tulcea.

O primire extraordinară am simțit-o și continuăm să o simțim în Romania: oameni frumoși, autoritățile ISU Romania colaborează și asigură securitatea cea mai înaltă și profesionistă pentru bicicliștii #HospiceBikeTour.

La final de zi am ajuns la Dunăre, mai avem 120 km până la destinația finală – Vama Veche.

Mai puteți dona pentru a susține bicicliștii Hospice Bike Tour 2022.

Link pentru donații Paynet - Plăți online | Detalii comandă

 

Sponsori generali: OTPbank, SADE Moldova (SADE Moldova & Franzetti)

Parteneri: Ambasada Britanica la Chișinău, Ambasada Ucrainei la Chișinău, Ambasada Lituaniei la Chișinău, No mad Merida, MTB.MD, CBC community business center, Life fitness, Daikiri studio

Sponsori: GRAWE Carat Asigurări, Premier Energy Distribution, Geo Galileo, Code factory, BIOrganic Raw Cafe, Bloch, Albecar, KVG, Glandei & Partners, Coca Cola HBC Moldova

24 septembrie 2023 va rămâne o dată memorabilă în calendarul nostru. Circa 100 de membri ai Echipei #HopeInMotion2023 au participat la Chișinau Big Hearts Marathon, angajându-se într-o cursă pentru a susține dezvoltarea serviciilor paliative din Republica Moldova. Pentru Hospices of Hope Moldova, acest eveniment a devenit o tradiție anuală, un moment în care oamenii aleg să alerge cu inima deschisă pentru această cauză nobilă.

În acest an, echipa #HopeInMotion2023 a adunat aproximativ 100 de participanți cu suflete mari, toți cu un singur scop - de a susține adulți și copii care au nevoie de servicii de îngrijire paliativă. Aceste servicii cuprind asistența medicului, psihologului, kinetoterapeutului, asistentului medical și asistent social, oferindu-le celor aflați în suferință îngrijire, empatie și sprijin pentru a-și păstra demnitatea în fața provocărilor cauzate de diagnozele nefericite.

Pe data de 29 august și 6 septembrie a.c. Hospices of Hope Moldova cu susținerea Agenției Austriece pentru Dezvoltare (ADA), a organizat o sesiune de instruiri pentru membrii familiilor beneficiarilor de servicii îngrijire paliativă din cadrul Centrului Speranței Chișinău și Centrului de zi Aripile Speranței, Orhei.

În calitate de furnizori ai serviciilor de îngrijiri paliative la domiciliu precum și în cadrul Centrelor de zi, organizația Hospices of Hope Moldova se bazează la fel de mult și pe membrii familiei în calitate îngrijitori principali ai pacienților paliativi. Astfel, o parte importantă din activitatea organizației noastre constă și în educarea membrilor de familie ai bolnavilor în sensul oferirii grijii calitative pentru apropiații lor. Acest aspect este unul important, cu atât mai mult că în Republica Moldova este o lipsă acută de asistenți persoanli instruiți în domeniul îngrijirlor paliative.

Astfel, Hospices of Hope Moldova, cu susținerea ADA, au invitat aparținătorii bolnavilor incurabili la Centrul de zi Speranța Chișinău și Centrul de zi Aripile Speranței, Orhei, care sunt în mare parte femei, pentru a le oferi instruire pe partea de îngrijiri paliative. Sesiunea de instruire a inclus module pe securitate socială, îngrijire aspecte medicale, precum și aspecte de grijă psiho-emoțională în raport cu bolnavii paliativi. Acest exercițiu are menirea de a înzestra aparținătorii cu calificarea necesară în vederea obținerii statutului de îngrijitor personal încadrat oficial în câmpul muncii. Fapt ce va spori la siguranța socială a familiilor în care este o persoană ce suferă de boală incurabilă, și are nevoie de îngrijre specială, ceea ce impune un membru al familiei, cel mai deseori aceasta fiind femeie, să părăsească locul de muncă, astfel familia fiind într-o situație vulnerabilă devine și mai expusă din punct de vedere al siguranței sociale, în special pe partea financiară.