În perioada 17 - 29 ianuarie a.c. la București, cu susținerea CREART al Primăriei Capitalei române la Galeria de artă contemporană și design GALATECA a avut loc expoziția „I Walk the Line. We Walk the Spiral”, cu tablouri ale colectivului de artisti plastici din Republica Moldova InSpirArt. Un eveniment menit să marcheze Ziua Culturii Naționale, printr-o întâlnire artistică între București și Chișinău.

Tradițional, colectivul InspirArt a ales să susțină prin această expoziție cauza Hospices of Hope Moldova, prin includerea în programul vernisajului a licitației silențioase pentru lucrarea „Madonna”, semnată de artiștii vizuali Cristina Balan și Olesea Muntean.

Astfel, în perioada vernisajului lucrarea ”Madonna” a devenit punctul de atracție ai mai multor colecționari de artă, în final fiind vândută cu 4000 euro domnului Viorel Godea, om de afaceri. Această donație este o contribuție importantă la eforturile Hospices of Hope Moldova de dezvoltare a Centrului de zi pentru servicii de îngrijire paliativă din mun. Chișinău, ce urmează să-și deschidă ușile pentru beneficiarii săi în anul 2023. Toate fondurile sunt direcționate pentru îngrijirea paliativă ai adulților și copiilor cu boli grave și limitatoare de viață, inclusiv și refugiaților din Ucraina.

Merită de menționat că pictura în cauză va fi expusă permanent în cadrul edificiului bisericii din satul Cornești, raionul Ungheni, un proiect de suflet al domnului Viorel Godea, om de afaceri.

Cauza Hospices of Hope este foarte aproape pentru noi și reflectă spiritul comunității noastre. InspirArt tinde să aducă speranța tuturor ce vizionează tablourile noastre. La fel și Hospices of Hope, prin acțiunile sale, transmite un mesaj puternic de sperantă pentru numeroșii săi beneficiari. Trebuie să înțelegem că este vorba despre vieți reale”, a menționat artista Cristina Balan.

Mulțumim colectivului de artiști plastici ”Inspirart Moldova” pentru susținerea continuă și consecventă a cauzei Hospices of Hope, precum și dlui Viorel Godea pentru participare la licitația de caritate.