Capitolul educație și formare continuă este o prioritate a Hospices of Hope Moldova. Astfel, pe data de 27 martie a.c. a fost organizat un program de instruire pentru echipele interdisciplinare, care a fost condus de Prof. Dr. Daniela Moșoiu - director de educație și dezvoltare, de la organizația parteneră, Casa Speranței România. Dna Dr. Prof. Dr. D. Moșoiu este un specialist cheie în domeniul paliației, care a stat la baza construirii Casa Speranței România și care a susținut de-a lungul anilor dezvoltarea conceptului de paliație și în Republica Moldova.

În contextul lansării a serviciilor de îngrijire la domiciliu în raza mun. Chișinău, precum și în ideea de a susține cunoștințele echipelor interdsciplinare din alte localități, tematica instruirii a inclus o serie de teme clinice, precum comunicarea diagnosticului, managementul durerii, asistența psihologică în paliație, arderea profesională și al îngrijitorului, ș.a.

Dorim să aducem sincere mulțumiri colegilor de la Casa Speranței România, în special dnei Doctor Daniela Moșoiu pentru dedicație și efortul de a susține echipa extinsă a Hospices of Hope Moldova în efortul de perfecționare a cunoștințelor, astfel încât să asigurăm grija cât mai bună și eficientă față de beneficiarii noștri.

Vă invităm să ne contactați pentru a afla despre modalitățile de susținere a activității Hospices of Hope Moldova în efortul de a asigura respectul la unul din drepturile fundamentale ale omului – o viață demnă și fără durere, pentru pacienții noștri.

Pe data de 27 martie a.c. Hospices of Hope Moldova, Veronica Dragnev-Sacara, Director Executiv, împreună cu experții de la HOSPICE Casa Sperantei Studii Paliative Prof. Dr. Daniela Moșoiu - director de educație și dezvoltare, Malina Dumitrescu - director programe și Andreea Szabo - manager programe, au avut o întrevedere de lucru cu dl Alexandru Gasnaș, Secretar de Stat al Ministerului Sănătății al Republicii Moldova, pe subiectul dezvoltării îngrijirlor paliative în Republica Moldova.
 
Au fost discutate prioritățile de reformare a sistemului de sănătate și eforturile de elaborare a strategiei de dezvoltare a îngrijirilor paliative cu scopul de a crește accesibilitatea populației la aceste servicii.
Totdată, s-a convenit asupra susținerii eforturilor naționale pe sensul dezvoltării unui program educațional de îngrijiri paliative pe teme clinice (managementul durerii și altor simptome la pacienți, arderea profesională și al îngrijitorului, etc.), cu preluarea experienței din România și contribuția Hospices of Hope Moldova.

Pe data de 8 februarie a.c. a avut loc o întrevedere de lucru a dlui Graham Perolls, Fondatorul Hospices of Hope Moldova, cu dl Alexandru Gasnaș, Secretar de Stat al Ministerului Sănătății,
unde au fost discutate prioritățile de activitate ale organizației Hospices of Hope Moldova pentru anul curent, precum și planurile de dezvoltare pe domeniul de îngrijiri paliative la nivel național.

A fost trecută în revistă activitatea Hospices of Hope atât în Republica Moldova, cât și alte țări din Europa de Sud-Est. În special a fost remarcat progresul și nivelul de dezvoltare în timp a domeniului îngrijirilor paliative din România,
realizate de organizația parteneră Hospice Casa Speranței.

Ministerul Sănătății al Republicii Moldova a reconfirmat angajamentul ferm de a susține și de a contribui de o manieră consecventă la dezvoltarea serviciului de îngrijiri paliative în țara noastră.
De asemenea, a fost manifestat interesul de a face schimb de experiență cu partenerii din Romania, cu ideea de a transpune cele mai bune practici și în Republica Moldova pe domeniul îngrijirlor paliative.

Ce-ar fi dacă ți-am spune că acum tu poți fi acel erou ce aduce speranța? Și o poți face atât de simplu - purtând în piept un mărțișor, #mărțișorulsperanței! An după an, Hospices of Hope unește tradiția cu misiunea de crea o comunitate mai blândă, pentru cei ce au nevoie de îngrijiri paliative. În ajunul primăverii, alături de beneficiarii și voluntarii noștri, confecționăm #mărțișoarelesperanței care simbolizează faptul că precum după iarnă vine primăvara, așa și în cele mai provocatoare momente apare speranța.

Cu o donație simbolică de 20 de lei în schimbul unui mărțișor, contribui cu faptă bună pentru cei ce au nevoie de ajutor în lupta cu o boală incurabilă și valorifici frumoasele tradiții moldovenești. 

Sed nam cursus velit pede ut sit vitae