Soroca

Asociația Obștească „ANGELUS SOROCA”   

Misiunea este de a îmbunătăți calitatea vieții bolnavilor cu maladii oncologice incurabile progresive şi avansate, prin acordarea serviciilor paliative.

Viziunea este ca toți pacienții de boli avansate și incurabile să beneficieze de servicii de îngrijire paliativă.

Asociația Obștească „Angelus Soroca” a fost înființată și înregistrată legal la Ministerul Justiției în anul 2013 avînd ca scop îmbunătățirea calității vieții pacienților cu maladii incurabile în stadii avansate şi terminale, cît şi familiilor lor.

În cadrul Asociației Obștești activează o echipa mobilă care efectuează regulat deplasări la domiciliu și acordă atît asistență  medicală cît și suport psihoemoțional persoanelor dependente de pat care suferă de maladii incurabile în faza terminală. Totodată echipa mobilă, voluntar oferă spijin și membrilor familiilor îndurerate. Sunt oferite pacienților medicamente și produse parafarmaceutice. Serviciile oferite de către Hospice Angelus sînt gratuite.

Angelus Soroca are în îngrijire lunar circa 60 beneficiarii, sînt pacienții de toate vîrstele, cu maladii cronice în stadiu avansat și alte boli cu pronostic limitat, care au speranța de viață sub 12 luni, cu simptoame necontrolate, suferință psihoemoțională sau spirituală semnificativă și/sau prezintă un anumit nivel de dependență.

Activități realizate

  • Oferirea îngrijirilor paliative la domiciliu prin acordarea medicamentelor și articolelor parafarmaceutice
  • Oferirea suportului psihologic pacienților și familiilor acestora;
  • Instruirea membrilor familiilor pentru un comportament corect cu bolnavii;
  • Sensibilizarea populației asupra nevoilor speciale de îngrijire medicală, socială, spirituală și psihoemoțională a persoanelor care suferă de o maladie incurabilă și familiilor acestora.

Date de contacte

str. M. Eminescu 16, or. Soroca, MD – 3000 Republica Moldova