#HospiceBikeTour2021

cursa de ciclism caritabil

 

Data:                 2 – 5 septembrie 2021 (joi – duminică)

Total zile:         4

Ziua 1:             Chisinau – Ialoveni – Hancesti – Cimislia – Comrat (100 km)

Ziua 2:             Comrat – Taraclia – Vulcanesti – Cahul (130 km)

Ziua 3:             Cahul – Cantemir – Leova – Hancesti (130 km)

Ziua 4:             Hancesti – Loganesti – Drasliceni – Chisinau (80 km)

 

Total km:         440

 

Descriere:

Hospice Bike Tour este un eveniment anual, dedicat iubitorilor de ciclism care doresc să îmbine sportul cu o cauză care merită susținută. Astfel, în acest an fiecare dintre participanți, pe lângă invitarea de a parcurge peste 400 km pe bicicleta prin văi și dealuri, este provocat să colecteze și 500 EUR pentru bolnavii incurabili din regiunile Republicii Moldova.

Scopul principal al evenimentului este de a colecta fonduri pentru a susține dezvoltarea serviciilor gratuite de îngrijire paliativă. În acest an, targetul este de 30 000 mii de euro, dedicat pentru dezvoltarea și prelungirea serviciilor gratuite de îngrijire paliativă din cadrul echipelor mobile care fac parte din Rețeaua Hospices of Hope Moldova în regiunile Orhei, Soroca, Taraclia și Ocnița.

Beneficiarii Hospices of Hope Moldova sunt circa 200 pacienți lunar care suferă de o maladie incurabilă. Vedeți atmosfera în video din anii precendenți:

Multașteptată, cea de a 6-ea ediție, #HospiceBikeTour va avea loc în perioada 2-5 septembrie 2021. De data această vom petrece patru zile de neuitat pe meleagurile Republicii Moldova. Bicicliștii participanți vor parcurge următorul traseu: Chișinău – Hâncești – Cimișlia – Comrat – Taraclia – Cahul – Cantemir – Leova – Hâncești – Drăsliceni – Chișinău, cu o distanță de aproximativ 440 KM parcursă.

Drumul îl vom ține spre sud, traseul fiind unul circular și în final vom parcurge un drum care va avea o formă de pește, un simbol puternic în mai multe religii și culturi, inclusiv în creștinism.

 

Scopul caritabil ne-a adus aici, că să parcurgem un traseu destul de complicat, pentru a ajuta copiii și adulții care suferă de cancer sau alte boli incurabile cu pronostic limitat de viață. Vom dedica acest traseu beneficiarilor noștri, pentru ca cei 200 pacienți lunar să continuă să primească servicii gratuite de îngrijiri paliative la domiciliu.

Detaliile despre fiecare zi pot fi găsite accesând următoarele linkuri: Ziua 1Ziua 2Ziua 3Ziua 4. Menționăm că ne rezervăm dreptul de a face modificări în traseu în caz de necesitate.

 

CONDIȚII DE PARTICIPARE

 

Fiecare participant este rugat să colecteze cel puțin 500 EUR*.

 

Din această sumă, vor fi acoperite costurile pentru:

 • Suportul logistic pentru Bike Tour (apă, gustări și batonașe energizante, mașinile de suport etc.);
 • Sprijinul autorităților locale și a serviciilor speciale (după disponibilitate);
 • Piese de schimb și ajutor tehnic;
 • Suport logistic pentru identificarea cazării și micului dejun (la hoteluri, case de oaspeți, etc.) în timpul Bike Tour-ului (3 nopți).
 • Suportul material și asistență în consigliere;
 • Tricou sportiv pentru ciclism;
 • Fotografii și filmări profesioniste drept amintire din Bike Tour;
 • În caz de necesitate – călătoria cu autobuzul către Chișinău;

 

Suma NU INCLUDE cheltuielile pentru:

 • Plata pentru cazare și mâncarea ce nu este oferită de program;
 • Excursiile la alte obiective turistice în afara celor incluse în program;
 • Costurile mari pentru reparațiile bicicletelor;
 • Biciclete și examinarea bicicletelor [Organizatorii pot împrumuta biciclete, dacă sunt informați din timp]

 

Hospice Bike Tour este un eveniment caritabil organizat de Hospices of Hope Moldova, fondurile colectate în urma evenimentului fiind utilizate pentru dezvoltarea serviciilor de îngrijire paliativă oferite persoanelor care suferă de boli incurabile și/sau condiții limitatoare de viață din regiunile Ocnița, Orhei, Soroca și Taraclia.

 

Important:

 • Numărul de locuri pentru Hospice Bike Tour 2021 este limitat – 30 de participanți.
 • În scopul de a confirma participarea la eveniment, un avans în sumă în de 150€ trebuie să fie transferat către Hospice of Hope Moldova, până la data de 15 august 2021. Pentru informații suplimentare, ne puteți contacta (Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. / +37369553031).

 

Pachetele de sponsorizare pentru companii sunt disponibile la cerere, iar detaliile urmează să fi discutate cu echipa Hospice of Hope Moldova.

 

FORMULAR DE APLICARE