Pur și Simplu: Două roţi în loc de aripi

Pe 25 septembrie am pornit să redescoperim Moldova, pe două roți. Cei 25 participanți la #HospiceBikeTour2020, timp de două zile au parcurs peste 200 km, reușind să admire frumusețea țării în care trăim.
Totuși, scopul lor a fost altul. Fiecare mișcat de o motivație personală, obiectivul lor comun a fost să aducă în vizorul a cât mai multe persoane problema lipsei și sub-finanțării îngrijirei paliative în regiunile țării. Mai mult, fiecare dintre cei 25 de bicicliști și-a pus în plan să contribuie la dezvoltarea serviciilor de asistență medico-socială oferite bolnavilor incurabili în regiuni, adunând fonduri pentru #HospicesOfHopeMoldova. Într-un final, bicicliștii noștri au reușit să colecteze fonduri pentru a finanța 213 vizite la domiciliul pacienților susținuți de echipele mobile de îngrijire paliativă din regiunile țării.
Despre toate astea, au povestit frumos cei de la Radio Europa Liberă Moldova, cu ajutorul lui Ion Vasilică, Dumitru Guzun, Eugen Camenscic, Andrei Anghelov și Corinei Ovcearenco, alături de ceilalți participanți și a Directorului Executiv Hospices of Hope Moldova – Raluca Muntean.
Mulțumim mult, Victoria Colesnic, și colegilor de la Radio Europa Liberă, pentru această amintire frumoasă.

Comments are closed.