O nouă echipă mobilă va acorda îngrijiri paliative pacienților din Taraclia

Rețeaua Națională de Îngrijire Paliativă, care oferă servicii de îngrijire la domiciliu pentru pacienții grav bolnavi, dezvoltată de către Hospices of Hope Moldova, în parteneriat cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale s-a extins odată cu crearea a două echipe mobile la Taraclia și Cahul.

În acest sens, astăzi – 20 iulie, a fost lansată echipa de la Taraclia, care va activa în cadrul unei organizații non-guvernamentale specializate în prestarea serviciilor de îngrijire paliativă.

Echipa mobilă, formată din medici, asistenți medicali, asistenți sociali și psihologi va oferi servicii de asistență medicală, socială și de asistență psiho-emoțională pacienților, care sunt în ultimul stadiu al unei boli incurabile.

Echipa mobilă beneficiază de susținere financiară integral, medicamente, consumabile și un automobil, utilizat pentru efectuarea vizitelor la domiciliu.

„Specialiştii din medicina primară oferă servicii medicale la domiciliu, îngrijiri paliative și reabilitare, iar implicarea în acest proces a organizațiilor non-guvernamentale asigură deservirea unui număr mai mare de beneficiari, ce necesită astfel de servicii. Este important ca pacientii sa benefieze de servicii medicale calitative, care să le reducă din povara maladiilor de care suferă”, a declarat secretarul de stat, Rodica Scutelnic, prezentă la eveniment.

„Sunt foarte bucuroasă că Hospices of Hope Moldova a reușit să resusciteze echipa mobilaă de servicii de îngrijiri paliative din Taraclia. Activitatea lor este foarte necesară în acest raion, iar acum după instruirile care au avut loc în ultimele săptămâni pot spune cu siguranță că pacienții, care suferă de boli incurabile cu prognostic limitat de viață, vor fi în cele mai bune mâini. Cu suportul donatorilor externi, sprijinul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și al Școlii de Management în Sănătate Publică afirm cu satisfacție că, din rețeau Hospices of Hope fac parte 5 echipe mobile multidisciplinare”, a menționat managerul de țară Hospices of Hope Moldova, Raluca Munteanu.

Menționăm că, începând cu anul 2017 biroul reprezentanță Hospices of Hope în Moldova, a inițiat dezvoltarea unei Rețele Naționale de Servicii de Îngrijire Paliativă pentru a oferi gratuit, servicii de asistență medico-socială persoanelor care suferă de boli incurabile.

Citeste aici 

Leave a Reply