Întrebări frecvente

Cine sunt beneficiarii Hospices of Hope Moldova?

Serviciile sunt adresate adulților și copiilor cu diagnostice oncologice și cu boli grave, progresive (malformații congenitale, distrofii neuro-musculare, insuficiențe de organ etc). Sprijinul organizației se adresează deopotrivă familiilor pacienților luați în evidență și este adaptat fiecărei situații.

Ce înseamnă îngrijirea paliativă?

Pentru bolnavii incurabili, Îngrijirea Paliativa înseamna creșterea calității vieții.

Cu toate că boala nu mai raspunde la tratament, starea bolnavului poate fi ameliorata prin controlul simptomelor suparatoare, alinarea durerii, consiliere psihologica (de care pot beneficia si membrii familiei), servicii de asistență socială (pentru obținerea drepturilor legale și pentru familiile care se confruntă cu greutăți materiale) sau consiliere spirituală și psihologică.

În plus, în Îngrijirea Paliativa, bolnavul este cel mai important, drept pentru care nicio decizie medicală nu se ia fără consimțămantul său și numai după ce a fost informat cu privire la tot ceea ce presupune decizia respectiva. Îngrijirea Paliativa poate fi acordata in paralel cu tratamentul prescris de medicul specialist.

Care sunt serviciile oferite de Hospices of Hope Moldova?

După luarea în evidență, echipa multidisciplinară a organizației evaluează starea pacientului și depistează nevoile curente de Îngrijire Paliativă. În funcție de acestea, se decide orientarea pacientului către serviciile de îngrijire paliativă adecvate.

Organizația oferă îngrijire medicală pentru pacienți, sprijin social și consiliere psiho-emoțională și spirituală pentru aceștia și familiile lor.

La prima vizita, medicul din echipa de ingrijire evalueaza starea bolnavului si stabileste varianta optima de ingrijire. Urmatoarele vizite ale medicului sau ale asistentei medicale se stabilesc impreuna cu familia, in functie de necesitatile de ingrijire.Îngrijirea la domiciliu (asistență multidisciplinară acordată acasă) este necesară în toate etapele bolii, pentru ca pacientul și familia să primească sprijin specializat iar familia să fie consiliată în legătură cu terapiile pe care trebuie să le efectueze pentru menținerea sau îmbunătățirea stării de sănătate a pacientului.

Cum se face luarea în evidenţă la Hospices of Hope Moldova?

Luarea în evidență se face la cererea pacientului sau a familiei, pe baza unui formular completat de medicul specialist sau de medicul de familie și a documentelor medicale semnificative.

După luarea în evidenţă pot pacienţii să ţină legătura cu medicul lor specialist sau de familie?

Echipele Hospices of Hope Moldova lucrează în colaborare cu medicul specialist și medicul de familie al pacientului. Aceștia vor continua să vadă pacientul ori de câte ori este nevoie și vor prescrie unele dintre medicamentele de care are nevoie pacientul.

Cât costă serviciile oferite de echipele Hospices of Hope Moldova?

TOATE SERVICIILE OFERITE DE ECHIPELE HOSPICES OF HOPE MOLDOVA SUNT GRATUIET PENTRU PACIENȚI ȘI FAMILIILE ACESTORA.

Echipele Hospices of Hope Moldova

Echipele Hospices of Hope Moldova sunt alcătuite din medici, asistenți medicali, psihologi, asistenți sociali, farmaciști, infirmiere și personal administrativ.

În ce zone acordă echipele Hospices of Hope Moldova servicii de îngrijire paliativă?

La moment avem echipe mobile in Soroca, Orhei, Ocnița, Taraclia și Cahul.