Hospice Bike Tour 2019 // June 14-18, Chisinau - Brasov
The Aftermovie

Pe 14 iunie 2019, TVR Moldova a făcut un LIVE de la locul de pornire a Hospice Bike Tour 2019:

Ce este #HospiceBikeTour?

#HospiceBikeTour este un tur ciclist caritabil care își propune să ofere bicicliștilor amatori o experiență incredibilă, în timp ce strânge fonduri pentru persoanele care suferă de boli incurabile și / sau de condiții limitatoare de viață. De obicei, itinerariul pornește de la Chișinău, unde se află biroul Hospices of Hope Moldova și se termină la Brașov sau București, la una dintre unitățile dotate cu paturi ale organizației Hospice Casa Sperantei – ambele fac parte din aceeași rețea Hospices of Hope.

Hospice Bike Tour 2019 – 14 -19 iunie

Alăturați-vă unei călătorii magice în Moldova și România! Anul acesta, itinerariul Bike Tour trece prin: Iași, Gura Humorului, Miercurea Ciuc, Lacul Bicaz și Brașov. Un total de aproximativ 700 km prin locuri minunate și printre dealuri frumoase!

Notă: 19 iunie este dedicată drumului înapoi de la Brașov la Chișinău.

Rugăm fiecare ciclist interesat să participe la Hospice Bike Tour să strângă fonduri de minimum 500 de euro pentru furnizarea de servicii de îngrijiri paliative pacienților care suferă de boli incurabile în cinci raioane ale Republicii Moldova (Ocnița, Orhei, Soroca, Taraclia, Cahul).

O companie poate sponsoriza atât un ciclist, cât și turul ciclist Bike Tour – avem mai multe pachete de sponsorizare disponibile, vă rugăm să ne trimiteți un e-mail la adresa cristina@hospicesofhope.md sau să ne sunați la +373 60 394 306 – +373 60 744 068.

Partener general

 

Edițiile anterioare

Edițiile anterioare

Primele două ediții #HospiceBikeTour au conectat cele două organizații din rețelele Hospice of Hope Moldova (Chișinău) și România (Brașov și București), fiecare având loc pe parcursul a cinci zile în luna iunie. Dacă în anul 2016 traseul a avut o lungime de 563 km și ne-a dus pe dealurile din Oituz înainte de a ajunge în Brașov și București – în 2017 am decis să-l facem și mai spectaculos.

Cei 13 motocicliști care au participat la cea de-a doua ediție au avut ocazia să viziteze fermecătorul lac Bicaz, situat în Carpații Orientali, și turul a luat sfârșit la Centrul Hospice Casa Speranței din București. Traseul din 2017 nu numai că a fost mai interesant, ci a adunat și mai mulți bicicliștii care au parcurs un total de 728 km timp de 5 zile.

Evenimentele au avut un mare impact, fiind foarte mediatizate atât în presa din Republica Moldova, cât și în cea din România. În același timp, datorită sponsorilor și donațiilor primite de cicliști, am reușit să strângem aproximativ 25.000 de euro, care au mers la dezvoltarea serviciilor de îngrijire paliativă din Republica Moldova.

Ediția din 2018 a fost una specială, la care au participat 22 de bicicliști care au călătorit printr-un tărâm de basm de la sediul Hospices of Hope Moldova din Chișinău și până la Hospice Casa Speranței din Brașov. Traseul a avut o lungime de peste 750 km și a trecut prin locuri fermecătoare, oferind participanților posibilitatea de a admira cele mai frumoase peisaje din Moldova și România.

Urmăriți acest scurt videoclip pentru a retrăi ediția din 2018

Hospices of Hope Moldova este o organizație non-profit, parte a Rețelei Hospice of Hope, care a lansat în anul 2017 Rețeaua Națională de Servicii de Îngrijire Paliativă „Hospice of Hope Moldova”. Obiectivul nostru este dezvoltarea și îmbunătățirea accesului la servicii de îngrijire paliativă în diferite regiuni ale Republicii Moldova, pentru persoanele care suferă de boli incurabile.

Până acum, cinci rețele mobile de îngrijire paliativă fac parte din rețeaua noastră: în Soroca, Ocnița, Orhei, Cahul și Taraclia. De asemenea, suntem principalul importator și furnizor de pungi stoma în țară și oferim instruiri periodice personalului medical și social al echipelor noastre partenere.

De la lansarea proiectului „Rețeaua Națională de Servicii de Îngrijire Paliativă”, peste 1100 de persoane au beneficiat de servicii calitative de îngrijire paliativă, peste 28.000 de vizite și consultații au fost efectuate, peste 40 de persoane au fost instruite în diferite aspecte ale îngrijirii paliative și a fost importat și distribuit ajutor umanitar sub formă de peste 28,000 de pungi pentru stomă și accesorii, celor care le necesită.