Hospice Bike Tour 2020

În 2020, #HospiceBikeTour va avea loc în perioada 25-27 septembrie (două zile pe bicicletă și una rezervată pentru întoarcere), cu o distanță de aproximativ 200 KM parcursă pe teritoriul Republicii Moldova. Ediția este una specială, în care sărbătorim cinci ani de Hospice Bike Tour și nu credem că ar exista o metodă mai frumoasă să facem acest lucru, decât vizitându-i pe cei pentru care colectăm fonduri: beneficiarii Hospices of Hope Moldova. Așadar, echipa de bicicliști, timp de două zile, va ajunge la Orhei și apoi la Soroca, acolo unde se află echipele mobile de servicii de îngrijire paliativă.

Împreună, vom profita de ocazie pentru a redescoperi Moldova și frumusețile ei ascunse.

Detaliile despre fiecare zi pot fi găsite accesând următoarele linkuri: ziua 1 și ziua 2. Menționăm că ne rezervăm dreptul de a face modificări în traseu în caz de necesitate.

Fiecare participant este rugat să colecteze cel puțin 100 EUR*.

Din această sumă, vor fi acoperite costurile pentru:

 • Suportul logistic pentru Bike Tour (apă, gustări și batonașe energizante, mașinile de suport etc.);
 • Sprijinul autorităților locale și a serviciilor speciale (după disponibilitate);
 • Piese de schimb și ajutor tehnic;
 • Suportul material și asistență în consiliere;
 • Tricou sportiv pentru ciclism;
 • Fotografii și filmări profesioniste drept amintire din Bike Tour;
 • În caz de necesitate – călătoria către Chișinău, la data de 27 septembrie;

Suma NU INCLUDE cheltuielile pentru:

 • Cazare;
 • Mâncarea ce nu e oferită de program;
 • Excursii;
 • Costurile mari pentru reparațiile bicicletelor
 • Biciclete și examinarea bicicletelor;

Hospice Bike Tour este un eveniment caritabil organizat de Hospices of Hope Moldova, fondurile colectate în urma evenimentului fiind utilizate pentru dezvoltarea serviciilor de îngrijire paliativă oferite persoanelor care suferă de boli incurabile și/sau condiții limitatoare de viață din regiunile Cahul, Ocnița, Orhei, Soroca și Taraclia.

Pachetele de sponsorizare pentru companii sunt disponibile la cerere, iar detaliile urmează să fi discutate cu echipa Hospice of Hope Moldova.

Registration form / Formular de înregistrare

Hospice Bike Tour 2020 - Registration / Înregistrare
reCAPTCHA

Despre editiile precedente

Despre editiile precedente

Primele două ediții #HospiceBikeTour au fost organizate prin colaborarea organizațiilor-rețele Hospices of Hope Moldova (Chișinău) și România (Brașov & București), ambele au avut loc în iunie și au durat câte 5 zile. Turul primei ediții, din 2016, a avut lungimea de 563 km, traversănd orașele Brașov și București, drept destinație finală – Dealurile Oituz.
În 2017, am decis să creăm un tur și mai spectaculos, oferind participanților oportunitatea de a vizita Lacul Bicaz, traversând Carpații și având ca destinație finală Centrul Hospice Casa Speranței de la București. Astfel, ruta a avut 728 km și a durat 5 zile.
Un an mai târziu, traseul a suferit schimbări, ducându-ne la Hospice Casa Speranței din Brașov (România). Printre locurile vizitate se numără Iași și Sighișoara. Acest tur a avut cel mai lung traseu – 750 km.
În cele din urmă , în 2019, bicicliștii au parcurs unul dintre cele mai frumoase trasee românești – Transrarăul și Cheile Bicazului. Drumul a durat cinci zile, cu o lungime de 715 km și a dus participanții de la Chișinău la Brașov, trecând prin Iași, Gura Humorului, Bicaz și Miercurea Ciuc.
#HospiceBikeTour este acum un cunoscut eveniment printre cicliștii amatori din Republica Moldova și de peste hotare. Iar mulțumită celor peste 30 de participanți și a dragilor noștri parteneri și sponsori, am reușit să colectăm suma de 35.000 de euro. Astfel, câteva regiuni ale Moldovei s-au bucurat de îmbunătățirea serviciilor de îngrijire paliativă.
În 2020, va avea loc ediția aniversară de 5 ani a evenimentului, de aceea itinerarul va fi mai lung, va dura 6 zile și vom parcurge traseul Chișinău – Oradea. De asemenea, avem așteptări mai mari cu privire la suma de bani pe care o vom putea colecta.

Vizionează aftermovie-ul de la #HospiceBikeTour 2019

Hospices of Hope Moldova este o organizație non-profit, parte a Hospices of Hope, ce a lansat rețeaua de Îngrijire Paliativă “Hospices of Hope Moldova” în 2017. Scopul nostru e să creăm și dezvoltăm accesul la serviciile paliative pentru oameni cu boli incurabile din diferite regiuni ale Republicii Moldova.

Până în prezent, rețeaua noastră constă din cinci echipe mobile de îngrijire paliativă aflate în Soroca, Ocnița, Orhei, Cahul și Taraclia. De asemenea, suntem cel mai mare importator de stome din țară. Noi oferim training-uri regulate pentru personalul medical și social al echipelor noastre partenere.

De la lansarea noastră din 2017 a Rețelei Naționale de Îngrijire Paliativă Hospices of Hope Moldova, peste 1500 de persoane au beneficiat de servicii paliative calitative. Echipele mobile din regiunea Cahulului, Ocniței, Orheiului, Sorocii și Taracliei au făcut mai mult de 34.000 de consultări la domiciliu. În plus, mai mult de 40 de lucrători din domeniul sănătății au beneficiat de cursurile noastre cu privire la îngrijirea paliativă și mai mult de 31.000 de stome și accesorii au fost importate și oferite cu ajutorul Rețelei.