Cinci lucruri pe care le-am învățat participând la Târgul de Cariere:

Pe 12&13 aprilie 2019 a avut loc Târgul de Cariere, organizat la Palatul Național „Nicolae Sulac” din Chișinău.

Târgul este dedicat companiilor din Moldova, dar și de peste hotare, care au posturi vacante și doresc să-și găsească noi colegi. Însă, organizatorii Târgului de Cariere sunt foarte deschiși și spre colaborări cu organizații non-guvernamentale. Astfel am ajuns și noi de la Hospices of Hope Moldova să participăm la Târgul de Cariere din Chișinău, căutând voluntari, persoane care să se alăture ediției 2019 a #HospiceBikeTour, la International Chisinau Marathon și, la general, la toate evenimentele organizate pe parcursul anului.

Ca de la fiecare colaborare, pe lângă noile contacte, ne-am făcut unele concluzii legate de participarea la astfel de evenimente:


1. Participarea la un astfel de Târg este dificilă, dar și foarte folositoare.

Dificilă, pentru că trebuie să fii la stand o zi (sau două), vorbind cu oamenii, repetând exact aceleași informații și, atunci când informația nu este înțeleasă, explicată din nou și din nou și din nou. Mai e dificilă și pentru că, nu poți alege oamenii care vor veni la standul tău. Majoritatea vizitatorilor nu se informează despre companiile/organizațiile prezente la eveniment, astfel încât dacă ieși cu 60 de noi contacte de la târg, înseamnă că ai discutat cu aproximativ 400 de persoane pe parcursul evenimentului.

2. La un asemenea eveniment, este de dorit să fie două persoane în fiecare zi și, mai mult ca atât, ar fi de dorit să fie două persoane diferite.

Personal, după prima zi, care m-a epuizat total, ziua a doua dimineața îmi doream mult de tot cafea (apropo un mare merci organizatorilor pentru ghereta cu cafea și ceai gratuit la eveniment – ne-a salvat la un moment dat) și nicidecum să mai vorbesc cu cineva. De aceea, recomandarea mea este să fie un angajat și un voluntar în prima zi, și un alt angajat și alt voluntar în ziua II, pentru ca să nu iasă nimeni total extenuat de la eveniment.

3. Creatul materialelor promoționale pentru un asemenea eveniment este o investiție bună.

Anul acesta noi am imprimat repede înainte de eveniment câteva pliante, însă ele s-au dus toate în prima zi. A doua zi de Târg fiind sâmbătă, nu prea am avut materiale pe care să le oferim. Mai mult ca atât, aș recomanda, pe lângă materiale informative despre companie/organizație, să fi chestii ce pot fi utilizate în viitor de vizitatori (pixuri, agende, carnețele, semne de carte, breloc etc…).

4. O investiție bună, care ajută mult la simplificarea lucrului pe parcursul Târgului, este imprimarea unui panou A3 cu pozițiile vacante.

Hospices of Hope Moldova la Târg de Cariere

Our colleague from Albania, Kristian Boci, and Hospices of Hope Moldova Fundraiser, Cristina Sîrbu.

5. Târgul este o foarte bună ocazie pentru networking.

Personal, recomand un tur al companiilor în a doua zi, dimineața cât încă toți sunt pe loc și sunt semi-adormiți, pentru a lua date de contact și, pentru viitor, stabili o colaborare acolo unde este posibil. Tot la acest capitol, organizatorii târgului au făcut o chestia tare bună cu organizarea unei întâlniri de grup în seara primei zile. Acolo am reușit să fac cunoștință cu foarte multe persoane cu care tare sper să lucrăm în viitor.

BONUS: Buna dispoziție, zâmbetul și câte o glumă aruncată în timpul conversației cu potențialii noi colegi descrețește frunțile, lungește durata vieții, face participarea la asemenea evenimente mult mai ușoară și sporește probabilitatea că persoanele care au venit la stand vor și aplica pentru pozițiile vacante.

Acestea sunt concluziile principale din urma participării la Târgul de Cariere Chișinău 2019. Le mulțumim foarte mult organizatorilor pentru că ne-au permis să participăm și sperăm mult să reușim să ne alăturăm și edițiilor următoare.

Cum a fost Târgul de Cariere de pe 12&13 aprilie 2019 la Chișinău puteți vedea pe pagina lor de facebook: Primăvara 2019 la Târgul de Cariere Chișinău, iar oferte concrete și cum a arătat standul nostru, puteți vedea în articolele de pe Jobs.diez.md și stiripozitive.eu.

Iar dacă ești interesat de evenimentele pe care le organizăm pe parcursul anului sau de voluntariat în cadrul organizației noastre, lasă-ne un mesaj la adresa cristina@hospicesofhope.md / numărul 060 744 068. Vom fi bucuroși să-ți oferim toate detaliile despre ce planificăm pentru acest an!

Comments are closed.