25 de bicicliști vor redescoperi Moldova pentru o cauză nobilă

În perioada 25-27 septembrie, 25 de aventurieri pe două roți vor redescoperi locurile uitate ale Moldovei. Pe lângă promovarea țării, bicicliștii s-au angajat să colecteze fonduri pentru a-i ajuta pe bolnavii incurabili din regiunile Orhei, Ocnița, Soroca, Cahul și Taraclia, susținuți de organizația Hospices of Hope Moldova. 

În puțin peste o săptămână, o echipă de pasionați de ciclism și oameni cu suflet mare, va porni să cutreiere Moldova pe două roți. Timp de două zile, aceștia vor parcurge 193 km, de la Chișinău la Soroca, trecând prin Orhei și Rezina, și vizitând locuri inedite. De la muzeul din Mănăstirea Saharna, la Buncărul Sovietic din satul Olișcani, la Casa Muzeu „Constantin Stere” din satul Ciripcău, linia de finiș fiind trasă la Cetatea Soroca. 

 

 

Evenimentul cărora s-au alăturat este cea de-a cincea ediție a Hospice BIke Tour, un tur pe bicicletă, de caritate, organizat anual de către organizația Hospices of Hope Moldova. Cu toate că, inițial, acesta era preconizat să aibă loc în luna iunie, pe un traseu de peste 800 km până în Oradea (România), în contextul pandemic organizatorii s-au reorientat spre o ediție locală, cu un număr limitat de participanți. 

Scopul evenimentului totuși rămâne același pe parcursul anilor: colectarea fondurilor pentru a oferi servicii de îngrijire medicală, asistență socială și psiho-emoțională bolnavilor de cancer în stadiu terminal și alte maladii incurabile în regiunile Orhei, Ocnița, Soroca, Cahul și Taraclia a Republicii Moldova. Participanții înscriși la eveniment au acceptat două provocări: să parcurgă câte o sută de km pe zi pe bicicletă și să colecteze câte 100 euro fiecare pentru această cauză nobilă. Doritorii de a-i susține cu orice donație, o pot face pe sprijina.md 

Mai multe despre eveniment ne-a povestit Raluca Muntean.

„Situația pandemică a generat momente dificile și ne-a afectat pe fiecare în parte. De asta, bucuria mea este de două ori mai mare în aceste zile, observând solidaritatea celor din jur față de Rețeaua Hospices of Hope de servicii de îngrijire paliativă. În special, mă bucură susținerea de care dau dovadă cei 25 de bicicliști și sponsorii care au decis să participe la această ediție aniversară a turului. În 2020 sărbătorim 5 ani de #HospiceBikeTour și le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat de-a lungul timpului și fără de care nu am fi reușit să oferim gratuit, în fiecare lună, servicii specializate de asistență medico-socială și psiho-emoțională la peste 200 de persoane care suferă de cancer sau altă maladie incurabilă în stadiu avansat, progresiv și cu prognostic limitat de viață.”

Raluca Muntean, Director pe țară Hospices of Hope Moldova & Albania

 

Această prezentare necesită JavaScript.

Hospice Bike Tour 2020 este susținut și de misiunile diplomatice prezente în țară. Excelența Sa Domnul Daniel Ioniță – Ambasador al României în Republica Moldova se va alătura echipei de bicicliști parcurgând o parte din traseu pe bicicletă, iar Excelența Sa Domnul Steven Fisher, Ambasador Marii Britanii în Republica Moldova ne îndeamnă să donăm pentru a susține evenimentul și cauza nobilă.

 

 

Evenimentul are loc cu susținerea Mobiasbancă – OTP Group, SADE Moldova, Orbico Moldova și Kreyon – Your Media Friend. 

 

Reamintim că Hospices of Hope Moldova este o organizație de caritate prezentă în Republica Moldova din anul 2008, care are scopul de a dezvolta și consolida serviciile de îngrijire paliativă – servicii de asistență medico-socială și psiho-emoțională oferite bolnavilor incurabili sau cu condiții limitatoare de viață, în regiunile Republicii Moldova. Organizația face parte dintr-o rețea internațională cu alte sedii în România, Marea Britanie, Serbia, Albania și SUA, iar de la începutul activității în regiunile Moldovei a ajutat peste 2000 de persoane să scape de durere. 

Comments are closed.